Eurooppa Politiikka

Saksan liittokansleri pitää tulevia EU-parlamenttivaaleja ”suurena taisteluna”

Kuva Pixabay.
Liittokansleri Angela Merkel osoittaa olevansa valmiina taistelemaan oikeistolaisia ja vasemmistolaisia EU-vihamielisiä voimia vastaan ensi kevään EU-parlamenttivaaleissa. Merkelin mielestä kansallinen eristäytyminen johtaa kurjuuteen.

Liittokansleri Angela Merkel on ilmeisen huolestunut tulevista toukokuun 2019 EU-vaaleista, kertoo Welt.

EU-myönteiset voimat perustuvat ajatukseen, että yksittäiset maat eivät kykene pienuutensa vuoksi edustamaan arvojaan ja intressejään, joten niiden tulee panostaa sosiaaliseen markkinatalouteen tai ihmisarvoihin ja tehdä yhteistyötä muiden monikansallisten kanssa. EU-vastaisella puolella taas pyritään kansalliseen itsenäisyyteen, joka nähdään ”eristäytymisenä”.

Merkelin mukaan vaaleista voi tulla suuri EU:ta vastustavien ja puolustavien välinen kamppailu.

”Tämä on edistyksellisten liitto”

Merkel uskoo, että ”eristäytyminen” johtaa ”kurjuuteen”. Koska Euroopan integraatio ei ole enää ”mikään itsestään toimiva automaatti”, hänen mielestään pitää taistella päättäväisesti niitä vastaan, jotka haluavat lietsoa pelkoa ”pienillä vihapuheilla”. Merkelin mielestä tätä vastaan on toimittava tiukoin ottein, sillä kyse on isosta taistelusta.

Merkel saakin taistelussaan tukea EU-myönteiseltä Ranskan presidentiltä Emmanuel Macronilta, joka on valittanut EU-maiden lisääntyvästä nationalismista. Ranskan hallituksen mukaan tarvitaan edistyksellisiä voimia, jotka jakavat samat arvot.

– Tämä on edistyksellisten liitto, sanoo Ranskan hallituksen tiedottaja Benjamin Griveaux.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit