Eurooppa Politiikka

Saksan liittopäivien yleiskeskustelu kävi kuumana: ”Huivipäätyttöjä, veitsimiehiä ja muita tyhjäntoimittajia”

Bundestag. Kuva Pexels / CC0
AfD:n ryhmänjohtaja Alice Weidel avasi keskiviikkona ensimmäistä kertaa liittopäivien yleiskeskustelun. Perinteisesti tämä oikeus kuuluu suurimmalle oppositioryhmälle.

– Budjetti on valtion selkäranka ja siksi se on pidettävä piilossa alamaisten julkeilta silmiltä, siteerasi Alice Weidel puheensa aluksi ranskalaista valtiomiestä Richelieu’tä. Myös liittohallitus toimii tämän mukaisesti, kritisoi AfD:n ryhmänjohtaja. Sunnuntaipuheissa puhutaan vastuusta, kuitenkin todellisuudessa väitetty uuden velanoton karttaminen on vain näennäistä.

– Budjetti ei sisällä kaikkia kohtia, jotka tulevat saksalaisten veronmaksajien maksettavaksi, kritisoi Weidel.

On huutava vääryys, että saksalainen eläkeläinen, joka on vuosikymmeniä tehnyt Ruhrin alueella töitä kaivoksissa tai Opelille ja samalla säästänyt eläkekassaan, joutuu nyt keräämään pulloja, kun samaan aikaan saksalainen hyvinvointivaltio kustantaa Osama Bin Ladenin entiselle henkivartijalle mukavan elämän.

Hallitus ei tee mitään vastustaakseen demografista muutosta ja laskevaa syntyvyyttä, sen sijaan se ajaa kompensoivaa maahanmuuttoa. Muslimiperheethän saavat enemmän lapsia.

– ”Huivipäätytöt”, elättinä olevat ”veitsimiehet” ja muut ”tyhjäntoimittajat” eivät kuitenkaan tuota mitään panosta maan hyvinvoinnin eteen, syytti Weidel hallitusta – ja laukaisi samalla kiivaan protestoinnin muiden ryhmien kansanedustajien keskuudessa.

Puheenvuoronsa lopuksi Weidel sanoi vielä, että maan alamäki näkyy myös muissakin seikoissa. Eräs tällainen merkki on kun Bundestagin varapuhemieheksi valitaan henkilö, joka on osoittanut mieltään teeman ”Saksa, sinä kurja kasa paskaa” alla. Viittaus kohdistui viherpoliitikko Claudia Rothin toimiin.

Junge Freiheit

  • 255
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset