Eurooppa Maahanmuutto

Saksan maahanmuuttoviraston entinen työntekijä kertoo viraston toiminnasta

Kuva Wikimedia Commons / public domain
Saksan maahanmuuttoviraston (BAMF) skandaali leviää ja uusia paljastuksia tulee päivittäin. Paljastukset eivät koske enää pelkästään Bremenin toimiston toimintaa. Express-lehti on kertonut Düsseldorfin ja muiden toimistojen katastrofaalisesta tilanteesta.

Entinen työntekijä kertoi esimerkkinä noin 60 000 euroa kuukausittain maksavasta toimistotilasta, jonka vuokran Düsseldorfin toimisto on maksanut. BAMF:in keskustoimisto Nürnbergissä on kuitannut tiedon väärinkäsitykseksi.

Entinen työntekijä kertoi lehdelle, että toimiston työilmapiiri on ”katastrofaalinen”. Hän näytti todisteeksi työpaikan henkilöstökokouksen pöytäkirjan.

Vihaa, epäilyksiä ja riitoja henkilöstön välillä

Pöytäkirjassa puhutaan vihasta, epäilyksistä ja riidoista henkilöstön kesken. Näiden epäkohtien poistamisen sijaan ”tehtiin toimistossa useita turvapaikkapäätöksiä väärin perustein ja lakeja rikkoen”. Päätöksiä tehtiin ”ilman virallista tulkkia” ja epävirallisten tulkkien kertomusten mukaan.

Entisen työntekijän mukaan useat työntekijät olivat myös huonosti koulutettuja. Heidän tekemiään päätöksiä ei alistettu toimintaohjeen mukaiseen laaduntarkkailuun. Lisäksi työntekijät olivat erittäin huonolla tuulella kiireen takia, kertoo entinen työntekijä lehdelle.

Liittovaltion laajuinen ”laittomien päätösten verkko”

Lehden mukaan yli 50 toimistosta on saatu vihjeitä, etteivät kaikki päätökset kestä päivänvaloa tai oikeudellista tarkastusta.

Entinen työntekijä kertoo, että toimistojen kiireen ja päätössuman myrkyttämä ilmapiiri sai työntekijät tekemään kanteluita toisiaan ja johtavia työntekijöitä vastaan. Hänen mukaansa hakijoiden henkilöllisyyttä ei tarkastettu, ja useita henkilöitä julistettiin syyrialaisiksi, jotka saivat automaattisesti turvapaikan. Vastaavaa on entisen työntekijän mukaan tapahtunut myös muissa paikallistoimistoissa.

Express-lehden haltuunsa saama koko BAMF:in henkilöstökokouksen pöytäkirja vahvistaa entisen työntekijän kertomuksen.

ISIS-terroristit käyttivät systeemiä hyödykseen

BAMF:in entinen työntekijä puhui myös toimiston laittoman toiminnan seurauksista, jotka loivat ISIS-terroristeille mahdollisuuden päästä maahan. Tämä johtaa nousevaan terrorismin uhkaan, jonka uskoisi kiinnostavan BAMF:in toiminnasta vastaavaa uutta CSU-sisäministeriä, kirjoittaa lehti lopuksi.

Lähde: Express

  • 137
    Shares

Liity kannattajajäseneksi