Eurooppa Rikos

Saksan maahanmuuttovirastossa turvapaikkapäätöksiä oman uran edistämiseksi

Kuva Wikimedia Commons / public domain
Saksan maahanmuuttoviraston (BAMF) Bingenin aluetoimistossa on tehty myönteisiä turvapaikkapäätöksiä oman urakehityksen edistämiseksi.

BAMF:n Bingenin aluetoimistossa on havaittu tehdyn laittomia turvapaikkapäätöksiä. Saksalaisen ARD-kanavan FAKT-ohjelmassa haastateltu työntekijä on tunnustanut toimistonsa tehneen myönteisiä turvapaikkapäätöksiä laittomasti. Motiiviksi laittomille päätöksille työntekijä kertoi, että työntekijät halusivat näyttää hyvältä maahanmuuttoviraston päämajan silmissä.

Työntekijän mukaan Bingenissä tarkoitus oli saada kasaan mahdollisimman suuri määrä käsiteltyjä hakemuksia. Tästä syystä suurin osa päätöksistä oli myönteisiä, jotka olivat nopeampia käsitellä kuin kielteiset. Tällä käytännöllä oli tarkoitus saada Rheinland-Pfalzissa sijaitsevan aluetoimiston toiminta näyttämään tilastoissa tehokkaalta.

Mitä enemmän päätöksiä, sitä nopeampi urakiito

– Kielteisen päätöksen tekeminen kestää tunteja, kertoo nainen ARD:n FAKT-ohjelmassa. Samassa ajassa sai tehtyä noin kymmenen myönteistä päätöstä, ja mitä enemmän päätöksiä, sitä nopeammin sai ylennyksen uraportailla, kertoo nainen.

Sisäisissä raporteissa on tietoja, jotka tukevat naisen kertomusta, kerrotaan FAKT-ohjelman toimituksesta: uusia työntekijöitä perehdyttäneet virkamiehet ovat kertoneet aloittaville työntekijöille, että yksityiskohtaisia tutkimuksia on turha tehdä yksittäistapauksissa, ”jos haluaa päästä eteenpäin BAMF:in sisällä”.

BAMF on varmistanut FAKT-ohjelman toimitukselle kirjallisesti, että Bingenissä on tehty virheellisiä päätöksiä.

Lähde: Focus, MDR

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi