Eurooppa Maahanmuutto

Saksan maahantulokielto ei koske turvapaikanhakijoita

Saksan ja Itävallan rajalta. Kuva Pixabay.

Ilman poikkeuslupaa Saksaan pyrkivät ulkomaalaiset käännytetään takaisin. Maahantulokielto ei kuitenkaan koske turvapaikanhakijoita.

Saksa julisti korona-viruksen taltuttamiseksi yleisen maahantulokiellon maaliskuun puolivälissä. Kielto ei kuitenkaan koske turvapaikanhakijoita. Muutoin poliisi valvoo maahantuloa Ranskan, Itävallan, Tanskan, Luxemburgin ja Sveitsin rajoilla. Ilman poikkeuslupaa pyrkivät ulkomaalaiset käännytetään takaisin.

Luvallista maahantulo on työssäkäyville, lääkärien kaltaisille erityisryhmille ja myös turvapaikanhakijoille. Takaisin käännytetään vain ne, joilla todetaan koronavirus.

Maahantulokiellon jälkeen on käännytetty 63 000 henkilöä. Sisäministeri Horst Seehoferin (CSU) sanotaan vastustaneen näiden ryhmien kohtelua yhtäläisesti. Turvapaikkaa hakevien määrä on sinänsä laskenut dramaattisesti. Sisäministeriö kertoo kuukauden sisällä Saksaan pyrkineen noin 1500 hakijaa, kun tätä ennen tulijoita oli 10 000 henkilön luokkaa kuukaudessa.

Eräät kristillisdemokraatit, kuten CDU:n liittopäiväryhmän varapuheenjohtaja Thorsten Frei huomauttavat, ettei normaalioloissakaan tule sallia turvapaikanhakijoiden valitsevan maata, johon pyrkivät. He ovat tulleet turvallisten maiden halki, joten heidät tulisi palauttaa ensimmäiseen tulijamaahan.

– Kuinka voimme kieltää EU-kansalaisten matkustamisen Saksaan, jos sallimme turvapaikanhakijoiden laittoman rajanylityksen, sanoo Frei.

Frei vaatii, että maahantulokielto koskee myös turvapaikanhakijoita. Sitäpaitsi rajaa on valvottava kaikilla maarajoilla. Tarvitaan myös yhteistyötä naapurimaiden rajaviranomaisten kanssa.

Lähteet OOZ, Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit