Eurooppa

Saksan mellakat – kolme pormestaria pitää pakolaisia ​​ongelmien ytimenä

Kuva Shutterstock.

Saksassa käydään vilkasta keskustelua viime aikojen tuhoisista katumellakoista. Stuttgartin tapausten herättämänä lähiseudun kolme ylipormestaria vaatii kovempia otteita. Kirjeessään osavaltion pääministerille he vaativat kovempia rangaistuksia syyllisille. Lisäksi he ehdottavat kaikille nuorille vuoden mittaista yhteiskuntapalvelua myös integraation edistämiseksi.

Kolmen ylipormestarin joukossa ovat Tübingenin Boris Palmer (Grüne), Schorndorfin Matthias Klopher (SPD) ja Schwäbisch Gmündin Richard Arnold (CDU). Julkisessa viestissään Baden-Württembergin poliittiselle johdolle – pääministeri Winfried Kretschmer (Grüne) ja sisäministeri Thomas Strobl (CDU) – he sanovat, että koettujen ongelmien aiheuttajista 70 prosenttia on maahanmuuttajanuoria. Tämä perustuu poliisilta saatuihin tietoihin.

Kirjeen lähettäjät sanovat, että ongelmia aiheuttaneet ovat oleskelleet Baden-Württembergissä yli neljän vuoden ajan. Useat mellakoitsijat ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Maahanmuuttajien keskuudessa on väkivaltaan valmiita henkilöitä, jotka pyrkivät hallitsemaan julkista tilaa. He ovat huomattavan yliedustettuja raskaissa väkivalta- ja seksuaalirikoksissa.

Kirjoittajat edellyttävät ”mellakkaveljille” raskaampia rangaistuksia kuin tähän asti on annettu. Rikoksiin syyllistyneet voitaisiin palauttaa takaisin vastaanottokeskuksiin opiksi ja ojennukseksi. Saksassa ei ole suhtauduttu vakavasti ensirikoksiin. Tästä syystä moni kuvittelee, että maassa saa tehdä mitä vain, viestissä sanotaan. Useissa lähtömaissa on täkäläinen liberaalisuus ja oikeusvaltio tuntematonta. Niitä pidetään suorastaan osoituksena valtion heikkoudesta.

Ylipormestarien mielestä koko nuorisolle olisi kiireellisesti säädettävä pakollinen yhteiskuntapalvelus. Sen tulee koskea koko ikäluokkaa. Palvelus suoritettaisiin omalla paikkakunnalla, jotta se täyttäisi tehtävänsä sosiaalisten valmiuksien ja yhteisöön sopeutumisen kannalta.

Saksassa vallitsi aiemmin asevelvollisuus, jonka saattoi suorittaa myös siviilipalveluksena. Vuonna 2011 puolustusministeri Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU) lakkautti säädöksen toimeenpanon. Puoluetoveri, nykyinen puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauer on esittänyt velvollisuuden palauttamista, mutta ajatus on torpattu omassa puolueessa.

Sekä pääministeri Kretschmer että sisäministeri Strobl suhtautuvat yhteiskuntapalveluun myönteisesti. Sen sijaan Stuttgartin ylipormestari Fritz Kuhn (Grüne) sanoo, ettei ylipäänsä allekirjoittaisi kolmikon viestiä. Kretschmer tunnetaan Palmerin tavoin toisinajattelustaan vihreiden parissa.

Ylipormestarit ovat huolissaan siitä, että tapahtumat joita tähän asti on ollut suurissa kaupungeissa, voivat levitä pienempiinkin. Heidän johtamansa kaupungit ovat 40-80 000 asukkaan suuruisia, sijaiten muutama kymmenen kilometriä Stuttgartista.

Lähde Südkurier.

  • 752
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset