Eurooppa Maahanmuutto

Saksan Muslimiveljeskunta haluaa maasta islamistisen valtion

Kuva Shutterstock.

Saksan tiedusteluasiantuntijat varoittavat Muslimiveljeskunnasta, radikaalista islamistisesta järjestöstä, jonka tavoitteena on islamistisen valtakunnan perustaminen Saksaan.

Saksan tiedusteluasiantuntijat ovat jo pitkään varoittaneet Saksassa vaikuttavasta radikaalista islamistisesta järjestöstä, Muslimiveljeskunnasta. Sharia-lakeja ajava järjestö vaikuttaa Euroopassa ainakin Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE) – järjestön kautta. Euroopan maissa Muslimiveljeskunta toimii ainakin Saksassa, Iso-Britanniassa ja Venäjällä.

Saksan tiedustelupalvelu varoittaa

Jälleen kerran on Saksan tiedustelupalvelu varoittanut yhteiskuntaa ja sen johtajia Muslimiveljeskunnan aiheuttavasta uhasta. Tällä kertaa äänessä on Saksan liittotasavallan osavaltion Nordrhein-Westfalen:in tiedustelupalvelun johtaja Burkhard Freier. Vuonna 2012 päällikkönä aloittanutta miestä on kehuttu kokeneeksi turvallisuusmieheksi.

Freier kertoi lehdelle järjestön olevan suurempi uhka yhteiskunnalle kuin ääri-islamilaiset salafistit. Freierin kanssa samaa mieltä on myös Saksan liittotasavaltion perustuslainsuojavirasto (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV). BfV:n mukaan Saksan islamistien kattojärjestön (Islamische Gemeinschaft in Deutschland e.V., IGD)  yhteiskunnan ja poliittisen elämän ohjanuoraksi ajama Sharia-lakiin perustuva yhteiskuntajärjestys on vastoin kaikkia vapaan demokratian perusperiaatteita.

Järjestö on organisoitu suoraan toimintaan

Järjestön organisaatiokaavio antaa vihjeitä suoraan toimintaan valmistautumisesta. Useat järjestön alajärjestöt ovat arabiankielellä opettavia uskonnollisia yhteisöjä ja yhdistyksiä, joiden kautta sanoma leviää laajalle, ja näin aate kerää uusia kannattajia jatkuvasti.

Järjestön leimaavin ja huomiota herättävin piirre on syvä uskonnollisuus. Organisaatio saattaa olla ulospäin rikkonaisen näköinen, mutta sisällä se on hyvinkin yhtenäinen, koska perusta on luotu uskonnolle. Useat Euroopan islamilaisista järjestöistä ja yhdistyksistä perustavat toimintansa vahvasti Islamin uskolle. Samalla erilaisten kattojärjestöjen kautta vaikutetaan alajärjestöjen ja näiden jäsenien elämään suoraan ylhäältä uskonoppineiden välityksellä.

Tavoitteena islamistisen valtakunnan luominen Saksaan

Erityisen huolestuttavaa on, että IGD, joka kutsuu itseään myös DMG–nimellä (Deutsche Muslimische Gemeinschaft), on eräänlainen Saksan muslimien keskuskomitea. Tämä kattojärjestö vaikuttaa suoraan 35 alajärjestönsä ja näiden alajärjestöjen kautta 4,4 miljoonaan muslimiin Saksassa, kertoo Freier haastattelussaan Focus–lehdelle.

Burkhard Freierin mukaan IGD ja sen alaisuudessa toimivien organisaatioiden verkolla on vain yksi tavoite: islamistisen valtakunnan perustaminen Saksaan.

Keskipitkällä aikavälillä nähtynä, varoittaa Freier, järjestön saavuttaessa lisää vaikutusvaltaa siitä muodostuu varteenotettava vaara Saksan demokratialle ja ohittaa vaarallisuudessaan salafistiset liikkeet, jotka tukevat radikaaleja Al Qaida-, Al Nusra– ja ISIS–järjestöjä.

Syy tähän analyysiin on monitahoinen.  Ensinnäkin organisaatiolla on korkeasti koulutettuja johtajia, joita tuetaan runsaskätisesti Lähi-idän rikkaiden maiden kautta. Toiseksi näiden järjestöjen rahoittajina eivät esiinny vain rikkaat sheikit ja öljyrahamaat, vaan järjestöille ohjautuu myös saksalaisten ja eurooppalaisten veronmaksajien rahoja. Uskonnollisten järjestöjen rahahanaa ei useissa maissa uskalleta kiristää rasismisyytösten pelossa, ja vähemmistön nimissä kerätty tuki ei lopu koskaan.

Lähteet: Kölner Stadtanzeiger, Focus, Welt, Spiegel, Tagesschau

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit