Eurooppa Politiikka

Saksan parlamentin puhemies: Kansallismielisiltä tilan vievä yhteinen EU-armeija saatava aikaan nopeasti

Wolfgang Schäuble CDU:n puoluepäivillä 14.12.2015. Kuva: Olaf Kosinsky/Skillshare.eu

Rajojen sulkeminen massamaahanmuutolta ei ole vaihtoehto 2000-luvulla, sanoo Saksan parlamentin (liittopäivien) puhemies Wolfgang Schäuble, kehottaen Brysseliä nopeuttamaan EU:n armeijan kehittämistä kansallismielisyyden nujertamiseksi.

Maanantaisessa haastattelussa Saksan parlamentin puhemies sanoi haluavansa ”paljon nopeampaa” kehitystä kohti yhteiseurooppalaisia asevoimia ja myönsi olevansa asian suhteen ”kärsimätön”.

Hänen mukaansa ”Meidän on vakuuttavasti perusteltava yhteisen puolutuspolitiikan paremmuus, jotta kansallismielisille tai kansankiihottajille ei ole enää tilaa”. Lisäksi hän uskoo tätä hanketta tukevan ”kansalaisten enemmistö lähes kaikissa EU-maissa”, raportoi Westfälische Rundschau.

Kysyttäessä Schäublelta sitä, miksi hän ajatteli, että ”kansankiihottajat” saattaisivat kerätä suosiota Euroopassa, hän myönsi, että massamaahanmuutto oli ”tällainen asia”, mutta korosti, että ”mitään parempaa ei saada aikaan sulkemalla rajoja ja toimimalla itsekkäästi”.

”Jos puhut järkevästi ihmisten kanssa, niin myös he ymmärtävät, että 2000-luvulla rajojen sulkeminen ei ole vastaus,” totesi Schäuble, joka vuonna 2016 talousministerinä väitti, että Saksan väestö ”rappeutuu” sisäsiittoiseksi ilman kehitysmaista saapuvien muslimien valtavia ”rikastuttavia” maahanmuuttoaaltoja.

”Kansallisten rajojen sisällä ei ole turvaa — etenkään kun maailma on edelleen epämiellyttävä paikka ja koska meillä menee hyvin. Eurooppa voi löytää tähän hyviä vastauksia ”, hän sanoi.

Kristillisdemokraattisessa unionissa (CDU) yli neljän vuosikymmenen poliittisen uran tehnyt 76-vuotias Schäuble käsitteli haastattelussaan myös Brexitiä ja Ranskaa.

Hän ilmaisi näkemyksensä, että Britannia ”joko ei jätä EU:ta lainkaan” tai liittyisi myöhemmin takaisin EU:hun, korostaen Britannian ”olleen aina” erillisempi Brysselin politiikasta, kun taas ”Euroopan yhdentymisen ydin on aina ollut Saksassa ja Ranskassa”.

Schäublelta kysyttiin mielipidettä jo 16. viikonloppuna Ranskan globalistista ja EU-myönteistä hallitusta vastaan jatkuneista Keltaliivien mielenosoituksista, joissa on tähän mennessä pidätetty lähes 10 000 ihmistä. Schäuble vähätteli presidentti Emmanuel Macroniin kohdistunutta tyytymättömyyttä sanoen: ”Uudistuksia tekevät herättävät aina jonkin verran keskustelua.”

”Ranskan poliittinen elämä voi selviytyä vastarinnasta”, hän sanoi lisäten, että ”kunnioittaa suuresti määrätietoisuutta, jolla presidentti Macron noudattaa linjaansa”.

Schäublen monia näkemyksiä toisti maanantaina hänen ranskalainen liittolaisensa Macron, joka esitti kunnianhimoisen tavoitteensa liittovaltiomuotoisesta EU:n supervaltiosta avoimessa kirjeessään, joka oli osoitettu suoraan ”Euroopan kansalaisille”.

Kansallismielisyyden ja Brexitin arvostelemisen lisäksi Macron vaati uusia toimivallan siirtoja jäsenvaltioilta Bryssellin, mukaan lukien Euroopan ulkorajavalvonnan poistamista jäsenvaltioilta – vaatimus, jonka Unkarin pääministeri Viktor Orbán on varoittanut olevan eurokraattien epätoivoinen yritys estää itäisten ja keskisten EU-maiden menestyksekästä rajavalvontapolitiikkaa ja yritys ajaa väkisin massamaahanmuuttoa kaikkialle EU:hun.

Virginia Hale / Breitbart 6.3.2019

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit