Eurooppa

Saksan parlamentti hyväksyi lapsiavioliitot lopettavan lain

Kuva Wikimedia Commons

Saksan parlamentti on hyväksynyt lapsiavioliitot lopettavan lain. Alin avioliittoikä nousee 18:aan ikävuoteen.

The Local.de kertoo, että Saksan parlamentti on hyväksynyt lapsiavioliitot lopettavan lain.

Saksan kristillisdemokraatit esittivät uutta lakia viime vuoden marraskuussa.

“Jokainen päivä merkitsee pakkoavioliitossa elävälle lapselle,” Stephan Harbarth, CDU/CSU -puolueryhmän johtaja sanoi tuolloin.

Alin laillinen naimisiinmenoikä nousee 18 vuoteen aiemman 16 ikävuoden sijaan. Aiemmin 16 vuotta täyttäneiden sallittiin solmia avioliitto aikuisen kanssa oikeuden erityisluvalla.

Uusi laki myös mitätöi aiemmat avioliitot, joissa ainakin toinen osapuoli oli avioliiton solmimisen aikaan iältään alle 16-vuotias. Oikeus voi myös mitätöidä avioliitot joissa puoliso oli 16- tai 17-vuotias.

Laki sallii poikkeuksia vain tapauksissa, joissa alunperin alaikäinen puoliso on saavuttanut täysi-ikäisyyden ja vahvistaa haluavansa jatkaa avioliittoa.

Oppositiopuolueet Vasemmisto (Die Linke) sekä Vihreät (Grünen) äänestivät lakia vastaan, sillä niiden mielestä laki on ”liian yleisluontoinen”.

Saksaan on saapunut kahden viimeisen vuoden aikana yli miljoona pakolaista, ja Saksaan pakolaisina saapuvia, jo aikuisen kanssa naimisissa olevia alaikäisiä lapsia on raportoitu olevan maassa jo satoja.

Kansalaisjärjestö SOS Childern’s Villages varoitti toukokuussa, että yhä useampi pakolaislapsi, alkuperältään erityisesti Syyriasta, pakotetaan avioliittoon.

Avioliittoon joutuneet lapset usein paitsi putoavat koulutusjärjestelmän ulkopuolelle ja joutuvat sosiaalisesti eristetyiksi, mutta joutuvat myös säännöllisesti paljon vanhempien, aikuisten aviomiestensä seksuaalisesti ahdistelemiksi sekä perheväkivallan kohteeksi.

Lisäksi lapsimorsiamet ovat alttiimpia menehtymään raskauden- tai synnytyksen aikaisiin komplikaatioihin.

  • 687
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset