Eurooppa Rikos

Saksan poliisi pysäytti Yhdysvaltojen panssarit

M109 Saksassa. Kuva US Army / public domain
Saksan poliisi on pysäyttänyt US-Armyn tankkikuljetuksen Puolasta Saksaan. Poliisi pysäytti kuuden telatykin kuljetuksen Bautzenissa Saksin osavaltiossa.

Saksin poliisi pysäytti A4-moottoritiellä kulkeneen tankkikuljetuksen, jossa oli kuusi M109-tyypin telatykkiä. Poliisin saattueelle suorittamassa kontrollissa selvisi, ettei kuljetukselle ollut haettu asianmukaisia peruslupia eikä leveän kuljetuksen erityislupia. Lisäksi poliisin punnituksessa kävi ilmi, että jokainen auto oli liian raskas. Pahimmillaan ylipainoa oli 16 tonnia autoa kohti.

Kaiken kukkuraksi saattueella ei ollut lain vaatimia etu- ja taka-autoja varoittamassa leveästä ja raskasta kuljetuksesta. Myös kuljettajien ajo- ja lepoaikojen rikkomuksia löytyi poliisin ratsiassa.

Poliisi ei salli saattueen jatkaa matkaa ennenkuin kaikki ratsiassa löydetyt viat on korjattu, joten kuljetuksen painolle liian heikoksi luokiteltu kuljetuskalustokin on vaihdettava ja nykyiselle kuljetusyritykselle sekä kuljettajille langetut sakot maksettava.

Saksin poliisin FB-sivut

  • 192
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset