Eurooppa

Saksan poliisi ratsasi maanlaajuisesti islamisteja

Kuvituskuva

Saksan poliisi ratsasi tiistaina moskeijoita, asuntoja ja toimistoja kymmenessä Saksan osavaltiossa. Saksan hallitus kielsi islamistisen ”Todellinen uskonto” -järjestön syyttäen sitä yrityksistä rekrytoida taistelijoita islamilaiselle valtiolle (ISIS).


Ministeriön tiedottaja kuvasi ”Todellinen uskonto” -järjestöä osaksi ISISin rekrytointiverkostoa, mutta viitteitä siitä, että järjestö itse suunnittelisi iskuja, ei ole.

Tiedottajan mukaan, sisäministeri Thomas de Maiziere uskoo järjestön loukanneen Saksan perustuslakia ja lietsoneen vihaa. Sisäministerin oli tarkoitus tiedottaa tarkemmin pidätyksistä ja järjestön kieltämisestä myöhemmin tiistaina.

Kuvituskuva
Kuvituskuva

Järjestö on myös tunnettu kiistanalainen ohjelmastaan nimeltään ”Lies!”, jonka päämääränä on jakaa Koraanin saksankielisiä kopioita. Asiantuntijat sanovat, että käännös on hyvin tarkka versio alkuperäisestä Koraanista.

”Viesti radikaalille islamilaiselle kentälle on selvä: emme siedä fanaatikkoja, jotka yrittävät radikalisoida nuoret ja lähettää heidät jihadiin,” sanoi Peter Beuth, Hessenin valtion sisäministeri.

”Kieltämällä tämän järjestön, tärkein radikalisoitumisen lähde on hävitetty valtakunnallisesti. Vihan kylväjät eivät voi piiloutua uskonnonvapauden taakse,” sisäministeri kertoi myös tänään

Poliisi kertoi viime kuussa paljastaneensa Syyrian pakolaisen suunnitteleman pommi-iskun Berliinin lentokentille.

Viranomaisten ilmoittivat viime viikolla pidätettäneensä viisi miestä epäiltynä taistelijoiden rekrytoinnista ISISille.

France24

  • 43
    Shares
Tagit