Eurooppa

Saksan poliisien ammattiliiton johtaja varoittaa no-go -alueista

Saksan poliisin panssaroitu ajoneuvo TM 170

Saksan poliisien ammattiliiton johtaja Rainer Wendt varoittaa mahdollisista ”poliisista vapaista alueista”, joissa poliisilla ja muilla viranomaisilla ei ole mahdollisuutta turvata lakien voimassaoloa.

Wendt varoittaa saksalaisia poliitikkoja, että maahan saattaa muodostua ”poliisista vapaita alueita”, jos maan rikollista ainesta ei saada hallintaan. Hän sanoi, että ”vuodesta 2017 täytyy tulla syytteiden nostamisen vuosi”. Tällä hän peräänkuulutti poliisille edellytyksiä tehokkaaseen lakien täytäntöönpanoon ja koviin vastatoimiin niitä vastaan, jotka ”eivät noudata lakeja”,kertoo Die Welt.

Poliisien ammattiliiton johtaja sanoi, että no-go -alueet voivat päätyä rikollisten omien lakien alaisiksi alueiksi, joissa Saksan lait eivät enää päde. Hän painottikin, että ”tästä vuodesta täytyy tulla lakien täytäntöönpanon vuosi. Tosiaankin tarvitaan yhtenäistä lakien voimassaolon turvaamista niitä varten, jotka kuvittelevat että Saksan lait eivät koske heitä.”

Rainer Wendt

Wendt kertoi, että hallituksen täytyy ottaa uusimmat teknologiat käyttöön vahvistaakseen poliisin läsnäoloa ja kyvykkyyttä taistelussa rikollisainesta vastaan. Hän suositteli yleisille paikoille sijoitettuja CCTV -kameroita, jotka voisivat toimia ryhmänä, sekä kasvontunnistusohjelmia mahdollisten rikollisten tunnistusta ja rekisteröintiä varten, jotta rikoksia voitaisiin ehkäistä ennakkoon.

Wendt vahvisti CCTV-kameran merkityksen Berliinissä metroasemalla naisen portaisiin tönäisseen bulgarialaisen siirtolaisen tunnistamisessa viime kuussa.

Nordrhein-Westfalenin alueella poliisien ammattiliitto on vaatinut raskaampia rangaistuksia niille, jotka fyysisesti hyökkäävät poliisin kimppuun. Vasemmisto-extremistit ovat hyökänneet poliisia vastaan useissa poliittisissa mielenosoituksissa, myös maahanmuuttokriittisen AfD:n (Vaihtoehto Saksalle, Alternative für Deutschland, Afd) puoluekokouksessa Stuttgartissa viime vuonna.

Uudenvuoden 2015-16 seksuaalihäiriköintejä koskeviin tutkimuksiin liittyen, Nordrhein-Westfalenin parlamentissa keskusteltiin no-go -alueiden olemassaolosta.

Rikostutkimuksen ylikomisario Ralf Feldmann sanoi, että no-go-alueiden olemassaolon mahdollisuus alueella on täysin todellinen. Feldmann sanoi kolmen kurdi-libanonilaisen yhteisön jäsenen kertoneen hänelle viime vuonna, että ”poliisi ei voisi voittaa meitä vastaan taistellessaan, koska meitä on liian paljon”.

Alueen poliisi on kieltänyt no-go -alueiden olemassaolon, mutta on maita, joissa ilmiötä ei voi kiistää. Ruotsissa poliisin on ollut pakko myöntää, että maassa on vähintään 55 aluetta, missä heillä on vain vähäisiä mahdollisuuksia turvata lain voimaa ilman laajaa apua muilta viranomaistahoilta.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit