Eurooppa Rikos

Saksan poliisin käyttöön ”supertunnistajia” jahtaamaan uudenvuoden ahdistelijoita

Kuva Wikimedia Commons.
Kuvituskuva
Kuvituskuva.
Saksan poliisin käyttöön ”supertunnistajia” jahtaamaan uudenvuoden ahdistelijoita

Kölnin poliisi alkaa käyttämään erikoispoliiseja uudenvuodenyön seksuaaliahdistelujen ratkaisemiseksi. ”Supertunnistajiksi” nimetyt poliisit osaavat yhdistää 80 prosenttia näkemistään kasvokuvista, kun normaali ihminen pystyy yhdistämään vain noin 20 prosenttia näkemistään kasvoista.

”Supertunnistajat” eivät ole suinkaan uusi asia. Lontoon poliisilla Scotland Yardilla heitä on ollut käytössään jo yli 150, kun saksassa heitä on tällä hetkellä vasta kolme.

Nykyiset tietokoneen tunnistusohjelmat vaativat korkeampitasoisia kuvia kuin ”supertunnistajat”, tunnistaakseen valvontakameroiden usein heikkolaatuisia kuvia sekä videoita.

”Supertunnistajien” työnsarka ei tule olemaan helppoa. Heillä on tutkittavaan 272 gigaa tallenteita uudenvuodenyön tapahtumista ja ne sisältävät kuvia ja 313 videotallennetta.

Daily Expressenin tiedotteen mukaan uhreiksi on listattu 656 naista kun taas Kölnin poliisille on tehty 821 rikosilmoitusta ja kaikkiaan ilmoituksia on tehty noin 1000, joista pelkästään 359 on liittynyt seksuaaliseen ahdisteluun.

Osavaltion sisäministerin Ralf Jägeriltä saatujen laskelmien mukaan uhreja olisi yhteensä 1049.

Joukolla tehtyjä ahdisteluja on ilmoitettu 47 ja 126 tapausta on kirjattu joukkoraiskauksena.

Asiasta uutisoi Ilta Sanomat
-Vokki-

Piditkö uutisesta? Muista käydä myös tykkäämässä Facebook sivustamme.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit