Eurooppa Rikos

Saksan poliisin tutkimus: afrikkalaiset syyllistyvät turvapaikanhakijoista eniten rikoksiin

Kuva JouWatch / Flickr.

Stuttgarter Zeitungin mukaan Saksan liittovaltion poliisin (BKA) suorittama tutkimus ulkomaalaisten rikollisuudesta osoittaa, että turvapaikanhakijoista rikollisimpia ovat afrikkalaiset. Tutkimus osoittaa myös, että jos turvapaikanhakija tulee maasta, joista saapuneille ei yleensä myönnetä turvapaikkaa, hän syyllistyy todennäköisemmin rikoksiin.

Tunisialaiset maahantulijat, joiden osuus turvapaikanhakijoista on ollut 0,2 prosenttia vuoden 2015 jälkeen, tekevät 2,2 prosenttia turvapaikanhakijoiden suorittamista rikoksista. Tilastot ovat vielä dramaattisempia marokkolaisten turvapaikanhakijoiden kohdalla: marokkolaisten osuus turvapaikanhakijoista on 1 prosentti, mutta sieltä tulleista jopa 7,6 prosenttia on epäiltyinä rikoksista.

Saksan poliisien ammattiliiton johtaja Rainer Wendt sanoo syyn olevan selvillä: niillä turvapaikanhakijoilla, joilla ei ole juurikaan mahdollisuuksia saada turvapaikkaa tai oleskelulupaa, ei ole mitään hävittävää.

Syyrialaiset, afgaanit ja irakilaiset, joita on yhteensä 62 prosenttia turvapaikanhakijoista, vastaavat 34 prosentin osuudesta rikosepäilyistä. Tämä ryhmä syyllistyy useimmiten väkivaltaan, myymälävarkauksiin ja huumekauppaan.

Vuoden 2017 tammikuun ja syyskuun välisenä aikana turvapaikanhakijat murhasivat Saksassa 70 ihmistä, joista 45 oli myös turvapaikanhakijoita. Viime vuoden järkyttävin tapaus sattui Kandelissa, kun alaikäisenä maahan tullut afganistanilainen turvapaikanhakija puukotti saksalaistytön hengiltä tämän lopetettua seurustelun.

– Yksintulleet nuoret miehet suorittavat todennäköisemmin rikoksia. Sama tapahtuu kaikkialla. Tutkimukset osoittavat myös, että kaikissa maailman maissa 14-30 -vuotiaat miehet ovat selvästi yliedustettuina väkivaltarikoksissa, Wendt painotti.

Saksaan on tullut runsaasti alaikäiseksi ilmoittautuneita turvapaikanhakijoita, jotka usein aiheuttavat ongelmia. Poliisin suorittamissa tutkimuksissa on kuitenkin havaittu, että suuri osa näistä rikollisista on täysi-ikäisiä.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit