Eurooppa Politiikka

Saksan sisäministeri haluaa rajavalvonnan Sveitsin rajalle

Horst Seehofer. Kuva Henning Schlottmann / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DE

Saksan sisäministeri haluaa rajavalvonnan Sveitsin vastaiselle rajalle. Suurin osa oppositiopuoleista pitää ehdotusta huonona. Kansallismielisen AfD-puolueen mukaan ehdotus ei kuitenkaan mene riittävän pitkälle.

Sveitsistä saapuneen eritrealaisen tapettua lapsen Frankfurtissa Saksan liittovaltion sisäministeri Horst Seehofer (CSU) on päättänyt ryhtyä toimiin. Hän vaatii Saksan ja Sveitsin vastaiselle rajalle rajavalvontaa, kertoo DW.

– Teen kaikkeni, jotta rajalle saadaan älykäs valvonta, hän julisti perjantaina. Sisäministeri aikoo julkistaa valvontakonseptin syyskuussa. Seehoferin mukaan Saksassa rekisteröitiin viime vuonna 43 000 luvatonta maahantuloa.

Vaikka Sveitsi ei olekaan Euroopan unioninjäsen, se kuuluu kuitenkin vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen.

Seehoferin ehdotus on herättänyt kritiikkiä, sillä esimerkiksi Frankfurtin eritrealainen lapsen tappaja ei olisi jäänyt kiinni rajatarkastuksessa. Häntä ei ollut kansainvälisesti etsintäkuulutettu.

Vihreiden parlamenttiryhmän tiedottaja Konstantin von Notz sanoo, että ”Seehoferin populistinen ilmoitus ei paranna maamme turvallisuutta pätkääkään”. Vasemmiston sisäasioiden tiedottaja Ulla Jelpke puolestaan pitää Seehoferin ilmoitusta ”tyhmänä populismina”.

Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD) on toista mieltä. Sen mukaan Seehoferin ehdotus ei mene riittävän pitkälle.

– Ei pelkästään Sveitsin rajaa tule suojata. Täytyy ottaa käyttöön kaiken kattava rajavalvonta, AfD-puolueen Alice Weidel vaatii.

8-vuotias lapsi kuoli, kun eritrealainen mies työnsi lapsen ja hänen 40-vuotiaan äitinsä junan alle Frankfurtissa viime viikolla. Nainen pääsi pakenemaan junan edestä kiipeämällä ratojen väliselle jalkakäytävälle, mutta lapsi jäi junan alle ja menehtyi.

Eritrealainen yritti työntää junan alle myös kolmatta henkilöä, siinä kuitenkin epäonnistuen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit