Eurooppa Maahanmuutto

Saksan sisäministeri ottaisi neljäsosan Välimereltä poimituista siirtolaisista

Kuva Shutterstock.

– Kukaan ei saa hukkua – Horst Seehofer, Saksan sisäministeri.

Sisäministeri Horst Seehofer (CSU) on sitä mieltä, että Saksan tulisi ottaa vastaan neljäsosa Välimeren yli Italiaan saapuvista siirtolaisista, kertoo Junge Freiheit.

– Olen aina sanonut, että maahanmuuttopolitiikkamme on myös inhimillistä, eikä kukaan saa hukkua, hän lausui Süddeutsche Zeitungin haastattelussa.

Seehoferin mukaan myös Ranska olisi valmis ottamaan vastaan neljäsosan näistä tulijoista. Keskustelut asiasta jatkuvat, kunnes asiaa olisi määrä käsitellä viikon kuluttua Maltalla EU:n sisäministerien kokouksessa.

Saksalle ratkaisu ei sisäministerin mielestä merkitsisi juuri mitään. Tällä hän viitannee hallituksen sopimaan vuosittaiseen turvapaikkaa hakevien maksimimäärään, jonka puitteissa olisi tilaa, kun Italian reitin kautta tulevien määrä on ennakoitavissa.

Hanketta vievät eteenpäin myös Italia ja Malta tarkoituksenaan ylimenokauden ratkaisu. Muita valtioita toivotaan mukaan. Italian uusi hallitus vaatii taloudellisia seuraamuksia itäeurooppalaisille maille, jos ne yhä kieltäytyvät osallistumasta maahanmuuttajien vastaanottoon.

Liberaalit kehottavat varovaisuuteen

Liberaalien (FDP) puheenjohtaja Christian Lindner varoittaa hallitusta sopimasta korkeasta osuudesta, koska Saksa on viime vuosina jo kantanut päätaakan Eurooppaan tulijoista.

– Avoimuutta ja toleranssia ei tule erottaa kontrollista, sanoi Lindner nettiverkosto Deutschlandille.

On helpotettava työperäistä maahanmuuttoa, mutta henkilöt, joilla ei ole turvapaikkaan oikeutta, tulee päättäväisesti karkottaa maasta. Maahanmuuttopolitiikassa tarvitaan uusi alku, korosti liberaalijohtaja.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit