Eurooppa Maahanmuutto

Saksan sisäministeri Seehofer haluaa myllertää Saksan pakolaispolitiikan

Siirtolaisia Wegsheidin raja-asemalla Saksassa 2015. Kuva Wikimedia Commons.
Saksan sisäministeriössä on valmisteltu uutta pakolaispolitiikkaa. 63-kohtainen ohjelma julkaistaan 12. kesäkuuta, mutta Bild-lehden mukaan siitä on kantautunut jo ennakkotietoja julkisuuteen.

Saksan sisäministerin Horst Seehoferin (CSU) mukaan Saksan turvapaikkapolitiikka on työstettävä kokonaan uusiksi, kertoo Bild Zeitung. Hän kertoo havainneensa uuden turvapaikkasäännöstön tarpeellisuuden jo ensimmäisten sisäministeriviikkojensa aikana.

Suunnitelma esitellään kokonaisuudessaan tiistaina 12. kesäkuuta.

Vaalilupauksen lunastaminen

Seehofer lupasi ennen astumistaan virkaansa , että hänellä ”on tarkoitus saada aikaan suunnitelma nopeaan turvapaikkahakemusten käsittelyyn ja nopeaan palautukseen lähtömaihin”. Tämän hän kertoi koskevan erityisesti rikollisia ja radikalisoituneita turvapaikanhakijoita.

Keskeisenä tavoitteena on perustaa useita ”ankkurikeskuksia”, joissa turvapaikanhakijat oleskelisivat saapumisestaan aina turvapaikkahakemuksen käsittelyyn ja turvapaikkapäätökseen asti.

”Saksa ei voi ratkaista koko maailman pakolaisongelmaa”

Kehitysministeri Michael Müllerin (SPD) mukaan ”suunnitelma sisältää kaikki mahdolliset ja välttämättömät instrumentit joita tarvitaan, että Saksaan palaa rauha ja oikeus”.

Saksan on myös suunnitteilla uusi kehitysohjelma 2030. Ohjelmalla tulee olemaan merkittävä vaikutus kehitysapuyhteistyöhön. Rahoituspohjan laajentamiseksi ohjelmaan on kerrottu tulevan houkuttimia saksalaisille yrityksille yksityisten sijoitusten kohdentamiseksi Afrikkaan.

Kehitysministerin mukaan ”kaikille lienee selvää, että maailman ongelmia ei voida ratkaista muuttoaallolla Saksaan, vaan luomalla tulevaisuuden näkymiä lähtömaihin”.

Saman aikaisesti Seehoferin suunnitelmassa on lisäresursseja rajavalvontaan ja pikapalautuksia hylätyille turvapaikanhakijoille. Kehitysministerin mukaan laiton maahanmuutto on pysäytettävä, eikä ”salakuljettajia pidä päästää valitsemaan kuka tulee maahamme”.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa