Eurooppa Politiikka

Saksan sisäministeri Seehofer vastatuulessa

Horst Seehofer. Kuva Henning Schlottmann / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DE

Liittokansleri Merkelin avokätisen ”tervetuloa” -politiikan kova kriitikko, sisäministeri Horst Seehofer purjehtii nyt itse vastatuulessa.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer ilmoitti äskettäin Saksan olevan valmis ottamaan neljäsosan Italian kautta Afrikasta tulevista siirtolaisista. Lisäksi hän sanoi Ranskan olevan samaan valmis, kuten Italiakin. Lausunto on herättänyt tiukkaa arvostelua CSU:n omassa piirissä, kuten myös isoveli CDU:n taholla.

Thüringenin CDU-johtaja Mike Mohring sekä Baijerissa CSU:n maapäiväryhmän puheenjohtaja Thomas Kreuzer hylkäävät esityksen ehdottomasti.

– Väliaikaisratkaisun aiheuttama houkutin ei ole oikea tie, sanoo Mohring.

Kreuzer varoittaa, ettei tule säätää uusia vastaanottotakuita. Hän sanoo olleensa aina vastaanoton kiintiöitä vastaan. Lisäksi 2015 ja 2016 koettiin, mitä tapahtuu kun on olemassa vääriä houkuttimia, joiden johdosta sadat tuhannet lähtivät liikkeelle.

Mohring korostaa, että on EU:n yhteinen tehtävä sopia järjestäytyneestä mekanismista, jolla myös merihädässä olevia tahdotaan auttaa. Ei tule muuttaa tilanteen paineesta sääntöjä vähän väliä, koska seurauksena on salakuljetuksen muuttuminen pysyväksi rakenteeksi. Kreuzer sanoo, ettei tule luoda minkäänlaisia varmistavia takuita salakuljetukselle.

CDU:n sisäinen, konservatiivinen Werteunion (Arvounioni) kritisoi Seehoferin esitystä tiukasti.

– Kyseessä on täysin väärä viesti, jonka seurauksena syntyisi lisää vääriä houkuttimia – ja jälleen lisää kuolleita Välimerellä, sanoo Werteunionin puheenjohtaja Alexander Mitsch. Ryhmä aikoo marraskuun puoluekokouksessa tehdä asiasta aloitteen.

Seehoferin esittelemää väliaikaisratkaisua on määrä käsitellä ensi maanantaina EU:n sisäministerien kokouksessa Maltalla, joka Italian reitin välietappina on suunnitelmassa mukana.

Lähde N-TV

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit