Eurooppa Maahanmuutto

Saksan sisäministeri: ”Siirtolaisuus on kaikkien ongelmien äiti”

Horst Seehofer / Michael Lucan / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0; Angela Merkel / Sven Mandel / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0
Saksan sisäministeri kommentoi eilen Chemnitzin tapahtumia puolueensa kokouksessa. Hänen mukaansa siirtolaisuus aiheuttaa Saksan suurimmat ongelmat.

Sisäministeri Horst Seehoferia (CSU) on kritisoitu hiljaisuudesta Chemnitzin tapahtumin liittyen, mutta nyt hän avasi sanaisen arkkunsa, kertoo Welt.

– Siirtolaisuus on kaikkien ongelmien äiti, Saksan sisäministeri painotti.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on kommentoinut Chemnitzin tapahtumia ja tuominnut kaupungissa tapahtuneet ulkomaalaisten ajojahdit, joista lännen liberaalimedia on kirjoittanut.

Saksin pääministeri Michael Kretschmerillä on täysin päinvastainen käsitys tapahtumista kuin Merkelillä. Kretschmerin mukaan Chemnitzin tapahtumat tulee kuvailla totuudenmukaisesti.

– Tietenkään siellä ei ollut mitään ahdistelua, ajojahtia tai vainoa, CDU:n Kretschmer sanoo.

Liberaalimedian kertomista ajojahdeista ei viranomaisillakaan, poliisilla tai syyttäjällä, ole tietoa.

Seehofer vastustaa turvapaikanhakijan työllistymistä oleskeluluvan saamisen perusteena

Sisäministeri Seehofer vastustaa myös turvapaikanhakijan työllistymistä oleskeluluvan saamisen perusteena.

– Jokainen, joka hakee turvapaikkaa ja saa oleskeluluvan, on oikeutettu tekemään työtä. Jokainen, joka hakee turvapaikkaa ja saa kielteisen päätöksen, joutuu poistumaan maasta, Seehofer muistutti.

Saksan sosiaalidemokraattinen puolue (SPD) kannattaa oleskeluluvan myöntämistä turvapaikanhakijoille, jotka ovat työllistyneet, riippumatta turvapaikkapäätöksestä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit