Eurooppa Politiikka

Saksan sosiaalidemokraattien Martin Schulz hallitusneuvotteluista: ”Jos suuri koalitio epäonnistuu, poliittinen urani on lopussa”

SPD:n entinen puheenjohtaja Martin Schultz. Kuva Wikimedia Commons.
Sunnuntaina alkavissa Saksan hallitusneuvotteluissa ei ole pelkästään kysymys ”suuresta koalitiosta” vaan Martin Schulzin (SPD), Horst Seehoferin (CSU) ja Angela Merkelin (CDU) poliittisen uran jatkosta.

Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen (SPD) Martin Schulz sanoi Bild-lehden mukaan haastattelussa, jossa olivat mukana myös Angela Merkel (CDU) sekä Horst Seehofer (CSU), että ”jos tämä epäonnistuu, poliittinen urani on ohi”. Seehofer vastasi Schulzille: ”Ei ainoastaan sinun”. Asiasta kertoo Die Welt.

Sunnuntaina 7. tammikuuta CSU/CDU ja SPD käynnistävät hallitusneuvottelut ”suuren koalition” muodostamiseksi. Neuvottelujen tuloksia odotetaan ensi viikon perjantaihin mennessä.

Jos hallitustunnustelut kariutuvat, Saksassa joudutaan järjestämään uudet liittopäivävaalit. Tähän tilanteeseen päädyttäessä suurin osa saksalaisista ei haluaisi enää nähdä Angela Merkeliä liittokanslerin virassa.

Nyt alkavat neuvottelut ovat seurausta Jamaica-koalition (CDU/CSU, vihreät, liberaalit) kariutumisesta marraskuussa. Saksa on ollut ilman toimivaa hallitusta liittopäivävaaleista 24. syyskuuta lähtien.

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa