Eurooppa Maahanmuutto

Saksan sosialistipuolue haluaa helpottaa humanitaarista maahantuloa

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Sosialistipuolue SPD:n parlamentaarinen ryhmä on ehdottanut muutosta maahanmuuttolakiin pakolaisten maahanpääsyn helpottamiseksi Saksassa. Saksan liittotasavallan on otettava ”edelläkävijärooli” Euroopassa. ”Solidaarisuus on päivän sana”.

Kirjeessään sosialistipuolue SPD kehottaa rajoittamaan liittovaltion sisäministeriön veto-oikeutta maahanmuuttajien vastaanottamisessa. Toistaiseksi sisäministeri Horst Seehoferin (CSU) johtama sisäministeriö voi estää osavaltioita päättämästä humanitaarisesta maahantulosta yksin. Nyt SPD haluaa, että sisäministerin pitäisi pystyä ”esittämään konkreettisia turvallisuus- tai ulkopoliittisia huolenaiheita” neljän viikon kuluessa. Muutoin osavaltiot voivat tehdä itsenäisesti päätökset maahantulijoiden suhteen.

Seehofer on toistaiseksi vaatinut eurooppalaista ratkaisua asiaan. SPD ei halua odottaa sitä, koska jotkut EU-maat ovat ”kääntäneet selkänsä” ajatukselle ”inhimillisestä yhteisestä turvapaikkajärjestelmästä”.

SPD korostaa, että Saksassa ja naapurivaltioissa on monia ”kaupunkeja, kuntia ja alueita, jotka ovat valmiita vastaanottamaan ja auttamaan”. On sitäkin käsittämättömämpää, että ”paikkoja, jotka olisivat pakolaisten käytettävissä, ei voida antaa tarkoitukseen”. Poliittista tahtoa ei pidä hidastaa byrokraattisilla argumenteilla ja hallinnollisella taktiikalla.

Kreikan pakolaisleirien tilanteen vuoksi SPD:n edustaja liittovaltion parlamentissa, Florian Post, vaati nopeaa ratkaisua.

– Kyse on myös lapsista, jotka elävät sodassa sanan varsinaisessa merkityksessä. Viimeinkin on ryhdyttävä toimiin.

Myös konservatiiviseksi väitetyssä CSU:n sisarpuolueessa CDU:ssa vaaditaan Kreikasta tulevien pakolaisten nopeaa vastaanottamista.

– Kreikan pakolaisleirien olosuhteet ovat ristiriidassa kristillisen ihmiskuvan kanssa, puolueen aiempi parlamenttiryhmän puheenjohtaja Volker Kauder valitti helmikuun puolivälissä.

Hänen mielestään liittovaltion sisäministeri Seehofer olisi myös valmis ottamaan vastaan ​​lisää maahanmuuttajia, jos hänen oma parlamenttiryhmänsä tukisi häntä.

– Siksi CDU:n ja CSU:n on otettava askel eteenpäin kohti inhimillistä ja hyväksyttävää tapaa käsitellä maahanmuuttajia Euroopassa.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit