Eurooppa Politiikka

Saksan Supo tutkii värityskirjaa

Kuva Kevin B. / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Perustuslain suojelupoliisi eli Saksan supo tutkii poliittisen värityskirjan mahdollisesti sisältämää muukalaisvastaisuutta, jopa rasismia, jota teoksen epäillään edustavan Värityskirjaa ei ole levitetty koululaisten keskuuteen.

Tapaus huolestuttaa AfD-puolueen Nordrhein-Westfalenin puoluejärjestöä, joka onkin jo tuominnut värityskirjan. Siinä oli esillä aseistautuneita henkilöitä, jotka heiluttivat Turkin lippua. Puolueen taholta korostettiin kyseessä olevan poliittinen satiiri eikä suinkaan rasismi.

Tapaus sattui Krefeldissä AfD:n tilaisuudessa. Puolueen toimintaa seuraava aktivisti viestitti asiasta sosiaalisessa mediassa. Perustuslain suojeluvirasto eli saksalainen suojelupoliisi otti asiasta kopion ja tutkii asiaa kansanryhmään kohdistuvana kiihotuksena. Asialla on myös sikäläinen valtionsyyttäjä.

Aluksi AfD:n taholta sanottiin kyseessä olleen ”aikuisten värityskirja” ja poliittisen satiirin alaan kuuluva teos. Sitä ei ole esitelty tai jaettu lapsille tai koululaisille. Taide kuuluu kaikille,ei vain vasemmistolle, oli puolueen maapäiväryhmän edustajan viesti.

Vihkosen nimenä oli ”Nordrhein-Westfalen väritettäväksi”. Kuvituksena on teoksia, jotka suomalaiselle tuovat mieleen Pekka ja Pätkä -elokuvien kaltaista satiiria.

Sittemmin on AfD:n puoluejohto ottanut tiukasti kantaa ja ilmoittanut, että värityskirja ei jää vaille seurauksia. Saksan poliittisessa tilanteessa kaikki syytökset ovat tulenarkaa aineistoa. Satiiri on vaarallinen laji.

Lähteet n-tv (1, 2)

  • 78
    Shares
Tagit