Eurooppa Politiikka

Saksan sisäministerin ”syntymäpäivälahja” aiheutti kohun

Kuva Lasse Fuss / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Saksasta palautettiin 69 afganistanilaista samana päivänä, kun Saksan sisäministeri Horst Seehofer täytti 69 vuotta. Seehoferin reaktio palautukseen nosti Saksassa kohun.

– Juuri minun 69. syntymäpäiväni kunniaksi Saksa palautti 69 afganistanilaista kotiinsa, sanoi sisäministeri Horst Seehofer ja aiheutti kohun.

Seehofer jatkoi, että hän ei suinkaan ollut tilannut palautusta. Tähän päivään mennessä Saksasta on palautettu Afganistaniin noin kymmenen hengen ryhmiä ja tämä yhdessä Seehoferin sanojen kanssa kiristi erinäisen joukon ikeniä.

”Hän pelaa erollaan”

Twitter- ja Facebook-päivitykset kertovat ikenien kutinan laadun Seehoferin vihamiesten joukossa. Seehoferin heittoja kuvaillaan ”puhtaaksi kyynisyydeksi”, kun hän pilailee nuorten miesten kustannuksella, jotka ”lähetetään sotatoimialueelle”.

Verorahoilla rahoitettu televisiokanava syytti ”erokypsää ministeri” Seehoferia ”erollaan pelaamisesta yhä uudestaan ja uudestaan”.

Seehofer tapaa Kicklin ja Salvinin

Seehoferille on sovittu huomiseksi tapaaminen Itävallan sisäministerin Herbert Kicklin ja Italian pääministerin Matteo Salvinin kanssa. Teemana on Seehoferin 64 kohdan ohjelma maahanmuuton järjestämiseksi koko EU:n alueella ja maahanmuutto yleensä.

Lähde: Kronen Zeitung

  • 173
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset