Eurooppa Politiikka Terveys ja hyvinvointi

Saksan terveysministeri myöntää Covid-19-rokotteiden aiheuttamat vakavat sivuvaikutukset – väitti aiemmin rokotteita ”täysin vaarattomiksi”

Kuva: Pixabay (CC0).

Liittovaltion terveysministeri Karl Lauterbach (SPD) väitti vuonna 2021, että Covid-19-rokotteet ovat ”täysin vaarattomia”.

Saksan hallituksen virallisten tietojen mukaan yli 330 000 ihmistä Saksassa on ilmoittanut Covid-19-rokotteiden aiheuttamista vahingoista. Monet heistä, myös nuoret, ovat kärsineet vakavista sivuvaikutuksista. Nyt kiistelty liittovaltion terveysministeri Karl Lauterbach (SPD), joka on tunnettu aggressiivisesta joukkorokotusten edistämisestä ja ankarasta sulkupolitiikasta, myöntää vakavien sivuvaikutusten esiintymisen. Hän kiisti niiden olemassaolon vielä kesällä 2021.

”Aivan oikein: 1:10 000:sta. Se on vakavien sivuvaikutusten esiintymistiheys”, Lauterbach sanoi yleisradioyhtiö ZDF:n Today Journal -ohjelman haastattelussa viime sunnuntaina.

”Nämä kohtalot ovat ehdottoman huolestuttavia. Rehellisesti sanottuna olen hyvin pahoillani ihmisten puolesta. Osa rokotevaurioista on todennäköisesti pysyviä. Rokotuksen jälkeisten sairauksien hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä ei kuitenkaan ole vielä saatavilla, ja sairausvakuutusyhtiöiden korvausvaatimukset ovat hyvin rajalliset. Joten ymmärrän ihmisiä, jotka tekevät valituksen”, hän sanoi.

Lauterbachilta kysyttiin kuitenkin heti väitteestä, jonka hän esitti twiitissä vuonna 2021. Hän sanoi, että rokotukset ovat ”täysin vaarattomia ja ilman sivuvaikutuksia”. Lauterbach väisteli ja sanoi: ”Se oli liioittelua, jonka esitin vain kerran yhdessä valitettavassa twiitissä.”

Lauterbach tunnetaan pandemian aikana joukkorokotuksia ajavasta kannastaan, mutta terveysministeri totesi viime viikolla antamassaan haastattelussa, että hän ei nähnyt terveysministeriön epäonnistuneen. Hän totesi myös, että vakavat sivuvaikutukset ovat harvinaisia.

”Niin, ettei jää väärää mielikuvaa: Vakavat rokotevauriot ovat Paul Ehrlich -instituutin tai Euroopan lupaviranomaisen tietojen perusteella suuruusluokkaa alle 1:10 000 rokotuksesta. Ei siis ole niin, että rokotevauriot olisivat niin yleisiä”, terveysministeri sanoi.

Sosiaalisen median saksalaiskäyttäjät kritisoivat Lauterbachia nopeasti, ja professori Stefan Homburg viittasi viestissään Weltwochen artikkeliin: ”Lääketehtaat, viranomaiset ja Lauterbach tiesivät sen etukäteen: sydänvaurioita lapsilla, tromboosia, aivoverenvuotoa, lisääntymiskyvyn vaurioita. Sen jälkeen kun Pfizer haastettiin oikeuteen, todisteet tulivat julkisuuteen.”

Homburg, joka työskentelee Hannoverin yliopistossa, jatkoi kirjoittamalla: ”Eilen Karl Lauterbach vahvisti haastattelussa, että hän oli ’täysin tietoinen’ rekisteröidyistä rokotevaurioista. Siitä huolimatta hän kiisti ne ja halusi jopa ajaa läpi yleisen rokotuspakon.”

Die Welt-sanomalehti toi hiljattain esiin joidenkin Covid-19-rokotteista vakavasti kärsineiden ihmisten tapaukset. He ovat nyt järjestäytyneet haastaakseen rokotevalmistajat oikeuteen. Tätä pidetään vaikeana tehtävänä, kun otetaan huomioon valmistajien nauttima oikeussuoja. Monet näistä henkilöistä, kuten 20-vuotias Alina Adams, olivat täysin terveitä ennen Covid-19-rokotteen antamista. Adams sairastui päivä rokotteen ottamisen jälkeen, ja hän on nyt lähes kokonaan riippuvainen pyörätuolista. Hänellä on diagnosoitu ”rokotteen jälkeinen oireyhtymä”.

Professori Homburg kyseenalaisti myös Lauterbachin viralliset luvut, jotka hän arvioi yhdeksi vakavaksi tapaukseksi 10 000:sta.

”Lauterbach vähättelee vakavien rokotevaurioiden riskiä 1:10 000:ssa. Hänen oma ministeriönsä olettaa 1:5 000 ilman ilmoittamattomia tapauksia, mikä tekee 1:1 250 neljällä annoksella”, Homburg kirjoitti.

Rokotevalmistajien on nyt vaadittu kantavan osan vakavista haittavaikutuksista kärsineiden taloudellisesta taakasta.

Lauterbach sanoi sunnuntain haastattelussa vaativansa, että lääkeyhtiöt osallistuisivat mahdollisiin korvauksiin. ”Lääkeyhtiöiden voitot ovat olleet kohtuuttomia, joten se olisi enemmän kuin vain hyvä ele”, hän sanoi.

Paul Ehrlich -instituutille on ilmoitettu 333 492 epäillystä haittavaikutustapauksesta ja 50 833 epäillystä vakavasta haittavaikutustapauksesta ”perusrokotuksen ja tehosterokotusten jälkeen” joulukuuhun 2022 mennessä. Vaikka lääkäreitä vaaditaan ilmoittamaan tapauksista, monet ovat valittaneet tällaiseen ilmoittamiseen liittyvästä poikkeuksellisen suuresta paperityön määrästä ja siitä, että niiden täyttämiseen kuluvasta ajasta ei makseta korvausta, mikä ei kannusta heitä ilmoittamaan asiasta.

Covid-19-rokotteisiin liittyviä vakavia sivuvaikutuksia ovat muun muassa halvaantuminen, sydäntulehdus ja neurologiset vauriot.

Lähde: Remix

52 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Haitoista on paljon näyttöä. Joissain maissa se on myönnetty ja rokotukset on lopetettu. Kumma, että Suomessakin vielä joku puhuu jotain hyvää koronarokotteista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Morjens vanha kamu, olet palannut rintamalle niin sanoakseni.

John Quiman

Joo. Oli tämä vapautettu nyt eli ei mene kaikki odotukseen. Samalla näkyi kadonneen mahdollisuus kirjoittaa rekisteröitymättä. Ehkä ihan hyvä, koska aika paljon oli ”keskustelua”, joka oli aika sekoilua. Siksipä täällä on nyt rauhallisempaa. Jospa Katakin huomaisi, että hän on ilmeisesti saanut takaisin vapautensa kirjoitella.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Hän olisi tervetullut lisä. Totta.

Ilkka

Ei tästä niin järin pitkä aika ole ,kun vielä puhuttiin seuraavasta rokotekierroksesta. Se oli tämän talven aikana ehkä joskus vuodenvaihteen tienoilla. Sitten kuin taika-iskusta kaikki puheet loppuivat, siis nekin mistä olisi pitänyt puhua eli rokottesta syntyneet haitat.

John Quiman

Tekvät parhaansa, että haitat eivät tule julkiseen tietoon, koska heidän toimintansa alkaisi vaikuttaa rikolliselta, niin median kuin poliitikkojenkin, jotak kaikki salasivat oikean tiedon ja julistivat valheellista tietoa totena.

Ilkka

Tänään näkyi uutissa olevan että ” Korona on laantunut normaalin kausi-influenssan tasolle.” Se oli sitä alun alkaenkin jos minulta kysytään. Vuosina 2020 – 2022 ei puhuttu lainkaan kausi-influenssasta, sitä ei ikään kuin ollut olemassakaan, mutta kaikki joilla oli flunssa luokiteltiin koronapandemian synnyttämäksi.

Maria Matupatjasalo

Eiks tuo svenssoni ymmärrä suomen kieltä tuossa puheenjohtajatentissä? Ja jotain vikaa ja pahasti näyttää olevan myös noissa huumemyönteisen vihervasemmiston tytöissä kepuli mukaanlukien. Sutki-koksukaan ei vakuuta.

Letunviuhake

Aivan mahtavaa litkua tämä injektio jota rokotteeksi kutsutaan vaikka ei edes täytä rokotteen määritelmää!!! Onnea vaan kaikille osallistuneille, sillä sitä tulette tarvitsemaan!

Ilkka

Olen koko koronahysterian ajan ihmetellyt kun kaikki, siis kaikki jotka on rokotettu tuttavistani, ovat sairastaneet koronan jo useampaan kertaan, joillakin se on pitkittyneenä versiona joillakin vähemmän haitallisena, mutta itse olen ollut ilman piikin piikkiä, ja ei ole koronakaan tarttunut. Nyt tietysti joku voisi sanoa ettet liiku ihmisten parissa, joten riski on olematon. Väärin. Minä olen liikkunut koko ajan ja ilman maskia, eli riskin olisi pitänyt olla moninkertainen.

Kukavaan

”Nyt kiistelty liittovaltion terveysministeri Karl Lauterbach (SPD), joka on tunnettu aggressiivisesta joukkorokotusten edistämisestä ja ankarasta sulkupolitiikasta, myöntää vakavien sivuvaikutusten esiintymisen.”
Terveysministeri on siis terve ja hengissä 🙂 Mitä voimme päätellä tästä.
Jaetaan Saksan väestö kahteen osaan, valtaeliittiin ja muurahaiskansalaisiin. Tarkastellaan molemmista populaatiosta vain rokotettuja. Jos valtaapitävät ovat rokotuksesta huolimatta välttyneet sivuvaikutuksilta ja muurahaiskansalaiset eivät, niin näiden ryhmien saamien piikkien sisällöt ovat todennäköisesti olleet eri aineita.

Juha

Heh. Kunnon kusetus jolla pistettiin (!) halvalla kaikkia hölömöläisiä. Tälle oli ilo nauraa sen aikana ja vielä näin jälkeenkin päin kuinka helppoa on hölömöjä kusettaa. Pistetään piikki niin saat ilmaisen ämpärin.

Ja kusetukset sen kun jatkuvat. Teknokupla sili C O N (!) valleyssa.
Gerald taivuttaa tämän Bronxin murteella ”kauniimmin” rautalangasta kaikille niille joilla on simmut auvenneet..

https://www.youtube.com/live/uOpWBA5BHkY?feature=share

Ja patjat antaa näille ja vieläpä ilmaiseksi

Wienissäkin terroriuhka ja swat-päivystää kaupungissa. Marakatit tunkeutuneet tuonnekin loisimaan ja sikailemaan.

kauko kiito

Mutta edelleen on syytä alleviivatusti korostaa, että ei ole mikään väestönvaihto meneillään. Euroopassa ei vaan kertakaikiaan osata kotouttaa ja se rakenteellinen rasismikin rehottaa.

Make

Patja-mepit ei edes älyä mitä tekevät, onneksi pakkoremontointi ei ole vielä kirkossa kuulutettu, vaikka nämä tyhmät lehmät niin haluaisikin.

kauko kiito

Pitää äkkiä kuuluttaa kirkossa, kun vielä kirkkoja on.

Virtanen

Marakatit ovat pieniä apinoita joilla on pitkä häntä. Viattomia luontokappaleita. Jos Eurooppaan olisi otettu marakatteja eikä rosvoja, mitään ongelmia ei olisi. Tarhoja niille tietysti olisi pitänyt rakentaa, mutta eivät ne muuta olisi pyytäneet kuin vettä ja hedelmiä. Rosvoille taas ei riitä mikään.

Oletettu

Saa nähdä päteekö tässäkin asiassa se kaava, että Saksa ensin ja Suomi perässä. Jokohan on arvonta käynnissä terveysviranomaisten parissa, että kuka selittää piikitys hurmoksen kansalaisille. Varmaan joku julkkiskokki nakataan ruutuun kertomaan asiasta

Lare

Miten se koronaepidemia muka loppui sattumalta samana päivänä kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan? Onpa kumma tauti kun tottelee ihmisen mielialoja ja maailman tapahtumia. On se siinäkin mielessä kumma tauti, että vaatii uusintarokotuksia muutaman kuukauden välein. Isorokkoon olen saanut yhden(1) rokotteen elämäni aikana. Selitys on se, ettei koronarokote edes ole rokote.

Anonyym

Influenssarokotuskin on taudin muuntumisen takia uusittava vuosittain. Mitä outoa covid-rokotteen uusimisessa on?

Lare

Eikö ole älytöntä rokottaa kalliilla rokotteella tautia vastaan joka muntautuu kokonaan joksikin muuksi muutamassa kuukaudessa? Minä viisastuin koronasta sen, etten ota enää influenssarokotustakaan, sehän yleensä otetaankin vapaaehtoisesti ja vain varmuuden vuoksi, vaikka ennen otin sen sairastuin usein flunssaan. Hengissä pysyy ihminen tässä tautisessa maailmassa parhaiten jos yleiskunto, vastustuskyky, terveydentila ravitsemus ja elämäntavat ovat kunnossa.

gameover

”Koronarokote” valmistus on juurikin hyvin halpaa ja tehokasta verrattuna moniin perinteisiin ja aitoihin rokotteisiin. Siinähän juuri rna injektion/geeniterapian teknologian juju onkin. Erittäin halpa valmistaa massoittain ja tuotetta voidaan muokata hyvinkin radikaalisti ja hyvin nopeasti. Kyseessähän on lähinnä koodaaminen eikä viljely kuten perinteisissä rokoteteknologiassa. Ainoa isompi kuluerä geeniterapia teknologiassa toistaiseksi on ampullien jakelu/säilytys.
Toki kyllä geeniterapiaa saadaan ihmiseen muutenkin kuin vain pistoksilla. Kaikista halvinta luultavasti olisi ilmaleviävä/ilmasta hengitettävät ”rokotteet”. Esim. jokin paikka josta vain kävellään läpi ja hengitetään ns. rokotekoodia joka sitten tekee juttunsa ihmisen elimistössä. Ei täten tarvittaisi ampulleja, neuloja, hoitsuja/lääkäreitä yms. Säästöt ja siten myös voitot olisivat moninkertaiset. Mutta, eipä nyt ruveta salaliittoteorioimaan. Pois se minusta.

Ilkka

Zyklon B kuulemma toimi sillä tavalla. Vain sisäänhengitys ja tulos oli sama kuin covid rokotteella. Nyt erona on että kaikki euroopan päättäjät pakottivat kansat olemaan uhreja, kun silloin aiemmin vain yksi laittoi asiat oman mielensä mukaiseen järjestykseen.

Ilkka

Se että toinen uusitaan VUOSITTAIN, toinen NELJÄSTI VUODESSA. Se siinä on outoa. Eikö nyt lääketehtaat muka pysty luomaan tehokasta rokotetta, ja jos ei pysty, ei pitäisi piikittää niillä sekundakappaleillakaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka
Ilmari

Yhä edelleen on niin että korona on ja oli suurempi riski kuin koronarokotus. Täysin turvallisia rokotteita ei ole olemassakaan.

LuiroN

Minullakin kuoli 2 perustervettä alle 50v kaveria näiden rokotuksien jälkeen. Toinen joitakin vkoja ensimmäisen piikin jälkeen. Ei nämä tyypit ole saaneet edes allergisia reaktioita aikaisemmista rokotteista, joita paukuteltu nahkaan 70-luvulta alkaen. Ilman rokotteita olisivat hengissä, tuskin nuhaa kummempaa kokeneet.

Pave

Ei varsinkaan koronarokotteet ole turvallisia, kun niitä ei edes ehditty kunnolla testata ennenkuin otettiin hädissään ja täysin turhaan käyttöön.

j.t

kaksi kertaa,niin sanotun koronan sairastaneena,voi sanoa lälly tauti.alle kahdessa päivässä taputeltu kuume korkeintaan 38.5.joskus sairastanut influenssan,joka kesti 7 päivää,ryydittettynä,reilun 39 asteen kuumeella.piikkejä en ole ottanut.omassa perheessä,osa lapsista joutui ottamaan piikit,kun opiskelevat sote alaa.ilman niitä ei päässyt työharjoitteluun.ja koulu olisi keskeytynyt.nyt sitten ovat jatkuvasti kipeinä.ennen injektioita,olivat täysin terveitä.

Ilmari

Jos olisit ottanut rokotteen, et olisi saanut edes lällyä tautia

GLGL

Miksi niitä ”rokotteita” tarvitsee puolustaa, jos jopa Wikipedia tietää kertoa haitoista?
https://en.wikipedia.org/wiki/Post-vaccination_embolic_and_thrombotic_events
Taitaa puolustaminen johtua ns. itseesuggestiosta, eli pitää jollakin tavalla perustella itselleen, ettei toiminut, kuin hölmöläinen. Tyypillinen toimintamalli narsistille.

John Quiman

Jos olisit ottanut rokotteen, saattaisit olla pyörätuolissa tai siirtänyt osoitteesi hautuumaalle. Kumma, että jotkus eivät ota vakavasti tuon rokotteen haittoja, jotka ovat moninkertaiset verrattuna rokotteisiin, jotka poistettiin markkinoilta niiden vaarallisuuden vuoksi.

gameover

Täysin turvallisia lihapullia ei ole olemassakaan.

Sakke

Onko nyhtökaura ja itikat täysin turvallisia?

gameover

Eivät ole täysin turvallisia. Eivätkä ole hammastahna, puuvillapaita tai nahkasohva. Mutta eihän eihän sen takia sovi olla syömättä nyhtökauraa tai käyttämättä puuvillapaitaa saati istumatta nahkasohvalla, koska se olisi hullua.
Sama pätee kokeellisiin dna piikityksiin. Vaikka ne eivät täysin turvallisia enään olekkaan(vaikka samat piikit olivatkin vielä pari vuotta sitten täysin turvallisia kaikkien kynnelle kykenevien mukaan). Ei tarkoita etteikö niitä kannattaisi itseensä ruiskuttaa, koska se olisi hullua jos ei ruiskuta. Mutta ei ainoastaan sitä, vaan jos ei ruiskuta kokeellisia dna piikkejä itseensä, vahingoittaa myös muita eikä ajattele muita. On siis itsekäs hullu psyko. Ja kuka haluaisi olla itsekäs hullu psyko.

Ilkka

En minä anna itseäni piikittää lihapullillakaan.

Juha

Luota hallitukseen.. se on todellisuus

https://youtu.be/Lq8JFq0Zp3M

Make

Piirilläkö tuo on kuvattu, onko hulluilla tanssi ja musiikkituokio?

Anomaster

Koronan riskit, parempien suvakkienkin mukaan, olivat merkittäviä vain varsin vanhoille ihmisille, yli 70 ja silleen. Ei ollut mitenkään loogista tyrkyttää niitä muille ja kaikkein edesvastuuttominta oli niiden tyrkyttäminen lapsille ja nuorille.

Kun halutiin saada ihmiset ottamaan rokotus, sanottiin mm. että suojele muita, ota rokote. Näin, vaikka oli tiedossa, että rokote ei estä leviämistä. Ihmisiä sii huijattiin ottamaan rokotuksia, joista ei ollut hyötyä, mutta monissa tapauksissa oli välitöntä haittaa. Lisäksi saamme nähdä jatkossa kuinka moni menehtyy rokotuksen aiheittamiin sydän- ja verisuoniongelmiin.

Haittavaikutuksia on ollut enemmän kuin kaikilla rokotteilla kautta aikain yhteensä. Paljon vähemmästäkin on rokote vedetty pois markkinoilta, mutta ei näitä.

Näihin koronarokotuksiin liittyy paljon hämärää ja valehtelua, todella paljon.

Ilkka

Eikä toista niin turvatonta rokotetta kuin koronaan kehitetty sotku.

juu

Suomessa ei vahingossakaan poliitikot tai ”luotettava ja maailman vapain media” tuo ilmi tai edes salli keskusteluissa pienintäkään kriittisyyttä korona piikkeihin.
Ympäri maailmaa kuitenkin on jo pikkuhiljaa se sensuurimuuri murtumassa.
Suomessahan toimittajat syyttivät jutuissaan rokottamattomia murhaajiksi, ja vaativat rokottamattomia jopa jonnekin suljetuille (keskitys)leireille.
Noloahan heille nyt olisi kertoa totuus, ja miettiä montako ihmistä itse murhasivat syyllistävillä jutuillaan?

tykkimies

Sensuuri senkun leviää ja vahvistuu niin Suomessa kuin muuallakin, oli kyseessä korona tai rikolliset politiikot. Media vaikenee aina kun on ”tarpeen”, vaikka kyseessä olisikin totuus, mut jos se totuus ei ole sitä ”oikeaa totuutta”. Esim. Valtamediankin kehuma presidentti Lula da Silva Brasiliassa hoitaa asiat kuten stalinistille sopiikin, rokottamattomat eivät saa enää ajokorttia Brasiliassa. Lähteenä uutiseen on Brasiliassa vuosikymmeniä asunut suomalaismiehen lähettämä viesti. Siinähän on muutama kärpänen yhdellä iskulla, nk. vihreä leka.

Nationalisti

”Salaliittoteoreetikot” tiesi tämän asian jo pari vuotta sitten.
Todellisuudessa monikansalliset lääkeyhtiöt korruptoivat poliitikot ja ”asiantuntijat” saadakseen näkyvyyttä median välityksellä lobbauskampanjalleen ja takuuvarmoja liikevoittoja, ihmisten terveyden kustannuksella.
Annettiin hätämyyntilupia ynnä muuta piikeille, joita ei millään tuollaisessa ajassa kukaan pysty tutkimaan täysin perinpohjaisesti.

Miten on, eroaako tämä terveysministeri?
Entä muut poliitikot?

Mahtaa olla hankala hakea korvauksia, kun lääkeyhtiöt on vapautettu kaikesta vastuusta.

gameover

Kaikista hauskinta koko hommassa oli/on se että salaliittoteoreetikot eli natsit eli oikeat nationalistit eli väärinajattelijat olivat alunperin huolissaan kiinaviruksesta ja toimivat henk.koht. varautuen vaikeuksiin. Sillä aikaa valtaväestö ja poliitikot/muut julkut vähättelivät ja eivät varautuneet mitenkään. Lähinnä nauroivat asialle ja vaikeuksiin varautuville natseille. Sitten vasta kun isosiskon isosisko sanoi/vaati että nyt kaikille dna pistoksia peppuun ja ei saa liikkua mihinkään niin asia otettiin super uber vakavasti. Ja niistä alun salaliittoteoreetikko natseista leivottiinkin syntipukkeja. Ja ovat edelleen toki, ei valtaväestö ja poliitikot sekä muut julkut.

Ilkka

Silloin kun lääkettä valmistanut ja kaupitellut yhtiö ( Pfizer ) julisti ettei firma ota mitään vastuuta mahdollisista haitoista, haittojen ilmetessä vastuu on vain ja ainoastaan poliitikoilla jotka sitä tyrkyttivät. Sanoin että meille ollaan lykkäämässä pas****aa elimistöön, ja vastuuta ei ole kenellekään kun ne ongelmat tulee, sain tälläkin sivustolla päälleni nillitystä siitä että olen tyhmä juntti, joka ei ymmärrä miten tärkeää on huolehtia ihmisten terveydestä. Käsittääkseni kannoin siitä suurempaa huolta kuin lääketehdas ja poliitikot. Nyt minulla ei ole vastuuta mistään, mutta jossakin vaiheessa voi poliitikot joutua vastaamaan moneen kysymykseen.

Ilmari

Julistaa voi mitä vaan mutta ei sillä vastuusta vapaudu

Ilkka Forsten

Vapautuu jos kyseessä on Pfizer:n kaltainen yritys. Ethän nyt usko että EU:n tunarit uskaltavat nostaa mitään kannetta firmaa vastaan.

John Quiman

Se vastuuvapaus taidettiin sisällyttää sopimukseen oston yhteydessä.

murre riepunen

Kovin hiljaa on meidän ” luotettava ” media asiasta. Uutisointi keskittyy vihervasemmiston ylläpitämiin ” ongelmiin ” kuten hiilineutraalius, tasa-arvon kehitys-suunta, alati paisuva työvoimapula, joka kuristaa maamme talouden kehitysmaiden tasolle, jopa sen alle.

Salaliittoteoreetikko

Tällähän taas kiihdytetään tätä väestönvaihtoa, sillä marakatithan eivät ottaneet/ota mitään vääräuskoisten lääkehoitoja.

Anonyym

No joo mut kyllä heille antibiootit kelpaa ihan resistenssiin asti. Rokotteita karsastavat, jopa poliorokotetta.

Lare

Kyllä menee hehtolitrakaupalla antibioottia Ukrainan sodassa, eikä kukaan kiinnitä asiaan huomiota eikä ole huolissaan. No, minkä taakseen jättää sen edestään löytää, kohta se on yhtä tehoton ja haitallinen myrkky kuin koronarokote.

Ilkka

Ukrainan sotaa on käyty vasta reilu vuosi. Vietnamin sotaa käytiin vuosikymmen ja koko ajan soltuille juotettiin antibiootteja, koska viidakko on melko tautinen paikka ja pienetkin haavat tulehtuvat helposti. Tämä ei ole vitsi. Sotilaille jaettiin pillerit joka aamu mitkä piti sekottaa juomapulloon, niin ikään kiniiniä juotettiin koska haluttiin välttää malaria.