Eurooppa Maahanmuutto

Saksan turvallisuuspalvelu: Saksassa 10 800 salafistia

Kuva Jamie Kennedy / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Saksassa ääri-islamistien määrä kasvaa jatkuvasti.

Saksan turvallisuuspalvelun mukaan salafistien määrä Saksassa on noussut uuteen ennätykseen. Asiasta tiedotti turvallisuuspalvelun johtaja Hans-Georg Maaßen.

Tämä kertoo meille salafistisen ideologian jatkuvasta kiinnostavuudesta, hän totesi.

Kölnissä sijaitsevan viraston mukaan salafistien määrä on noussut viime vuoden joulukuusta (9 700) tämän hetkiseen 10 800 henkilöön. Kaksi kuukautta sitten arvioitiin Saksassa olevan 10 300 salafistia. Maaßenin mukaan ongelmaksi tutkimuksissa on nousemassa ”salafismin muuttuminen ja piiloutuminen.” Maaßenin mukaan tämä aiheuttaa tiedustelupalvelulle suuria haasteita.

Radikalisoituminen tapahtuu piilossa tai internetissä

Näkyvät uskonnolliset tapahtumat, kuten Koraanin jakaminen kadulla ja julkiset uskonnolliset tapahtumat, ovat vähentyneet huomattavasti. Tästä turvallisuuspalvelu ottaa mielellään kunnian itselleen ja tutkimuksilleen. Radikalisoitumista tapahtuu kuitenkin edelleenkin piilossa moskeijoissa, ylikansallisissa salafistisissa organisaatioissa, ja ennen kaikkea internetissä.

Turvallisuuspalvelun suurimmaksi ongelmaksi ovat muodostuneet naisten tilaisuudet  sekä yhdistykset, joista on erittäin vaikea saada tietoa.

Salafistinen suuntaus on Islamin radikaalisiipi, joka haluaa romuttaa läntisen demokratian ja luoda sen raunioille islamin uskontoon perustuvan valtion. Turvallisuuspalvelun näkemyksen mukaan salafismi luo pohjaa Islamin radikalisoitumiselle ja toimii kannustimena terroritekoihin. Salafismi yhdistetään myös jihadistiseen ISIS-terroristijärjestöön.

Islamistit Pohjois-Kaukasukselta erityistarkkailussa

Turvallisuuspalvelu kiinnittää erityistä huomiota Pohjois-Kaukasukselta tuleviin islamisteihin. Tämän joukon jäsenillä on erityisen matala kynnys väkivallan käyttöön sekä aseisiin tarttumiseen, kertoo Hans-Georg Maaßen.

Kaukasukselta tulleiden radikalisoituminen on alkanut jo Tshetshenian sodassa, ja samoja taistelijoita on tavattu myös Irakista ja Syyriasta, turvallisuuspalvelun johtaja toteaa.

Pohjois-Kaukasuksen radikalisoituneet islamistit ovat soluttautuneet myös saksalaiseen yhteiskuntaan, ja he toimivat järjestönä. Näiden islamistien määrä liikkuu Hans-Georg Maaßenin mukaan ”kolminumeroisissa luvuissa”. Nämä järjestöt vaikuttavat Itä-Saksan alueella painottuen Brandenburgin ja Berliinin alueelle. Myös Nordrhein-Westfalenin, Hampurin ja Bremenin alueella on tavattu kyseisiä henkilöitä.

Järjestö on Euroopan laajuisesti verkottunut, mutta erittäin tarkasti sulkeutunut, kertoo Hans-Georg Maaßen.

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit