Eurooppa Kulttuuri

Saksan turvallisuuspalvelun tarkkailemat islamistit marssivat Hampurin läpi

Kuva Shutterstock.
Tänään lauantaina on Saksan Hampurissa ilmoitettu mielenosoitus, jonka järjestäjä on turkkilaisten Furkan-Gemeinschaft -järjestö.

Furkan Gemeinschaft -järjestön tavoitteena on islamistinen valtio, joka perustuu Koraaniin ja Sharia-lakiin. Tapahtuma on ilmoitettu virallisesti ja se on laillinen, eikä vastamielenosoitusta ole odotettavissa.

Marssilla vaaditaan liikkeen perustajan Alparslan Kuytulin vapauttamista (Freiheit für Alparslan Kuytul!). Kuytul on vangittuna Turkissa islamistisen fundamentalismin levittämisestä ja vihan lietsomisesta.

Furkan-Gemeinschaft

Nordrhein-Westfalenin sisäministeriön muistiosta voidaan lukea tietoja järjestöstä. Järjestön perusti vuonna 1994 Furkan-säätiö (Furkan Vakti) Turkissa. Vuoden 2011 jälkeen järjestö on aktivoitunut Saksan Hampurissa, ja vuonna 2015 järjestö perusti koulutuskeskuksensa Dortmundiin.

Järjestöllä on oma lehti Furkan Nesli Dergisi (Lehti Furkan sukupolvelle) ja järjestö levittää sanomaansa sosiaalisessa mediassa ja videopalveluissa.

Sisäministeriön turvallisuusraportin ”lyhyessä esittelyssä/tavoitteessa” lukee seuraavaa: – Furkan Stiftung:n (säätiö) koulutukselle ja palveluille (Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfi) perusti turkkilainen rakennusinsinööri Alparslan Kuytul. Hän on säilyttänyt karismansa tähän päivään saakka. Organisaation tavoitteena on perustaa ”islamistinen yhteiskunta” (Islam Medeniyet), joka perustuu islamilaiselle oikeudelle ja kieltää kaikki muut yhteiskunnan muodot. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi järjestö on perustanut koulutuskeskuksen, jossa koulutetaan ”esitaistelijasukupolvea” (Öncü Nesil). Tällä koulutuksella on tarkoitus saada aikaan liikkeen nousu.

Perusteet tarkkailulle sekä perustuslain vastaisuus

Tämä kohta raportista kertoo hieman laajemmin syitä, joiden takia järjestöä tarkkaillaan. Raportti kertoo myös sen, että ”islamistinen yhteiskunta tulee järjestön mukaan perustumaan Koraaniin ja Sunnaan sekä luomaan jumalalle hänen tarvitsemansa kunnioituksen ja vallan. Tämä uskonnollinen käsitys törmää olemassa oleviin valtiollisiin rakenteisiin. Furkan-yhdistys on sitä mieltä, että demokratia ja Allahin oikeus eivät sovi yhteen, koska politiikan kompromissit ovat Allahin sanan vastaisia. Kompromisseja ei haluta missään tapauksessa. Tästä ajatusmallista kumpuaa demokratian vastaisuus, joka myös kieltää vaalit ja tätä kautta ’länsi’ muutetaan viholliskuvaksi.”

Raportti näkee järjestön kuitenkin väkivallattomana, ainakin Saksassa, mutta myöntää, että järjestö sallii muslimimaiden ”vapauttamisen tai puolustamisen” asein ja jopa suosii sekä tukee tätä taistelua.

Järjestönä Furkan-Gemeinschaft on Saksan turvallisuuspalvelun seurannassa, koska järjestö on luokiteltu Saksan yhteiskunnan vastaiseksi järjestöksi.

Lähde: NRW-sisäministeriö

  • 323
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset