Kolumnit

Saksan uusi vaihtoehto ADD: Erdoğania voi äänestää myös Saksassa

Kuva ADD
Uudessa Saksassa muuttuu myös puoluekenttä.

Valikoimaan on tullut maahanmuuttajapuolue ADD, jonka kannattajat koostuvat Saksan kansalaisuuden omaavista muslimeista. Puolueella ja sen perustajakolmikolla on erittäin läheiset suhteen myös Turkin hallitsevaan presidenttiin Erdoğaniin. Tästä yhteydestä johtuen ADD (Allianz Deutscher Demokraten, Saksalaisten demokraattien liittymä) pyrkii keräämään tuekseen turkkilaisia äänioikeutettuja.

Puolueen nimi kuulostaa niin banaalilta, suurelta, ja sisällöltään määrittelemättömältä, kuin uuden puolueen nimen tuleekin kuulostaa.

”ADD on olemassa kaikkia varten!”.

Tästä johtuen ei ketään kummastuta, että puolueen perustajat ovat kirjoittaneet perussääntöihin yhtä ympäripyöreää ja harmitonta, kuin puolueen nimikin.

”ADD on konservatiivinen, liberaali ja sosiaalinen puolue”.

Harmittoman, mauttoman ja läpinäkyvän puolueen perustajat, Remzi Aru, Ramazan Akbas ja Halil Ertem ansaitsevat toisenkin silmäyksen. Aru on turkkilaisen yrittäjän ja Erdoğanin tukijan poika, joka on esiintynyt useissa saksalaisissa puheohjelmissa puolustamassa Erdoğanin harjoittamaa politiikkaa. Myös lakimes Akbas on erittäin myönteinen Erdoğanin esivanhempiensa maassa harjoittamalle politiikalle. Halil Ertem tuli tunnetuksi ADD:n Bayerin johtajana protestoidessaan muslimikoululaisen saatua koulussa kutsun syömään kesken Ramadanin. Hän tiivisti protestinsa: ”Kaikkialle levittäytyvällä kristillisellä fundamentalismilla ei ole mitään tekemistä meidän kouluissamme”.

Tulevaisuus kuuluu kokonaan ei kristilliselle profeetalle!

Sosiaaliylpeys – mitä ADD tällä tarkoittaa?

Kolmen perustajajäsenen laatima ohjelma on maltillisen kosiskeleva. Ehkä tarkoitus ei ole heti alkuun pelottaa pois ei-turkkilaisia ja ei-muslimeja. Ohjelman mukaan ”ADD pyrkii itsevarmaan ja perinneylpeään, maailmalle avoimeen, moniuskontoiseen ja monikulttuuriseen Saksaan, joka vaalii hyvää kansallismielisyyttä ja sosiaalista ylpeyttä siirtymättä extremismistä toiseen”.

Sosiaaliylpeys? Mitä ADD tarkoittaa tällä uudissanalla?

Ehkä ADD on heti perustamisensa jälkeen suunnannut energiansa saksan kielen rikastamiseen. Tämä lienee uutta saksalaista kulttuuria, jota Saksan tulee varjella: ”Yhteisen ponnistuksen kautta suosimme kaikkia ihonvärejä, uskontoja, jotka tukevat saksalaista kulttuuria ja kaikkien Saksassa asuvien ihmisten kautta johtaa onnistuneeseen kotoutumiseen kaikkien ihmisten kohdalla”. Mihin ihmiset haluavat kotoutua lienee jokaisen itsensä valittavissa. Mitä puolueen perustajat tarkoittavat ”kaikilla ihonväreillä” olisi hyödyllistä tietää tarkemmin, mutta me emme halua olla pikkumaisia, koska ADD työskentelee Saksan tulevaisuuden puolesta:

ADD antaa tukensa lapsien tervetulokulttuurille, perheiden vahvistamiselle ja lisäsolidariteetille, erityisesti perheille, joissa on paljon lapsia. Vanhempien kasvatusoikeutta pitää kasvattaa suhteessa poliittisiin ideologioihin. Vanhemmille tulee antaa valinnanvapaus lastenhoidon ja koulutuksen suhteen. Koulupakon sijaa ajamme koulutuspakkoa.

Saksan kielen opiskelua vain tietyssä määrin

Koulupakko on vaarallinen niin kauan, kuin perustajajäsen Halil Ertemin esittämä ” Kaikkialle levittyvä kristillinen fundamentalismi” hallitsee. Tämän ei tarvitse olla aina näin! Saksalaiset koulut eivät muutenkaan kestä monikulttuurisen paineen alla kovinkaan saksalaisina. Puolueen mukaan saksan kielitaito on hyvä asia, mutta vain tietyssä määrin, ja maahanmuuttajien lasten ei tule käyttää turhaan aikaansa kielen opettelemiseen.

Me tulemme työskentelemään sen puolesta, että kotimaan ja kotikielen koulutus saavuttaa koulussa saman arvon kuin saksan kieli. Tämän takia on suositeltavaa, ettei kouluissa opeteta vain ranskaa, englantia, latinaa, espanjaa ja venäjää, vaan myös turkkia, arabiaa, kurdin kieltä, albaniaa jne. Tässä yhteydessä on tärkeää, että opettajat ovat saaneet koulutuksensa Saksassa. Me tuemme politiikallamme kohdistettua kielten tukemista, kielikokeita ja tietysti koulukohtaisia kieliohjelmia.

Tässä ihmetystä herättää se tosiasia, että turkkilainen puoluejohtaja kantaa suurta huolta armenialaisten lasten äidinkielen taidosta.

Lopulta pääsemme puolueen ohjelmassa ytimeen.

Islam kuuluu Saksaan. Tällä hetkellä Saksassa elää islamin uskoisia siirtolaisia jo kolmannessa sukupolvessa ja meidän tehtävä on huolehtia, ettei näitä ihmisiä rajata ulos. (…..) Me olemme kaikkea suoraa ja epäsuoraa pakotettua erottelua vastaan!

Ne, jotka eivät halua tulla osaksi saksalaista yhteiskuntaa, eristävät itse itsensä. Kyseessä lienee kuitenkin muutos, joka sovittaa ei-muslimit muslimien tapoihin, jotta Mohammedin seuraajat voivat säästää itseään olettamasta, että ”kaikkialle levittyvä kristillinen fundamentalismi” on kehityksen tiellä.

ADD tahtoo tehdä turkkilaista ulkopolitiikkaa Saksassa

Vaikka ADD kuulostaa saksalaiselta, on puolueen tarkoitus tehdä turkkilaista ulkopolitiikkaa Saksassa.

ADD tukee Turkin täysjäsenyyttä EU:ssa. Matkustusvapaus on arvostettava korkealle. ADD haluaa välittömän viisumivapauden Turkin ja EU:n välille. Saksan on kannettava osansa maailman vapauden ja rauhan vuoksi. Saksan ei tule asettaa välittäjärooliaan peliin turhan kevyesti suhteessa Turkkiin. Armenia-kriisin selvittämiseksi Saksan tulisi asettaa riippumaton tutkijalautakunta, eikä käyttää eduskunnan tekemiä poliittisesti värittyneitä päätöksiä syytöksinä.

Puolue ei halua edustaa vain turkkilaisia vaan kosiskelee mukaan myös muita ei-saksalaisia henkilöitä saamaan lisäoikeuksia, jopa äänioikeuden ja ehdokkuuden kautta.

ADD tukee kaikille ulkomaalaisille ja valtiottomille, jotka ovat saavuttaneet äänioikeuteen vaadittavan iän ja oleskelleet maassa vähintään kolme kuukautta, vaalioikeutta paikallisvaaleissa, riippumatta kansallisuudesta.

Näillä ehdoilla voisivat monella paikkakunnalla kunnanvaltuustot ja -johtajat vaihtua hyvinkin pian ilman, että äänestäjät ovat Saksan kansalaisia. Puolue ei jätä vaatimuksiaan pelkästään paikallisen äänioikeuden vaatimiseen vaan lisää: ”ADD vaatii, että kaikkien yli 10 vuotta maassa asuneen tulisi saada äänioikeus myös osavaltion maakuntavaaleissa ja liittopäivävaaleissa” ilman kansalaisuutta. Lisäksi vanhempien tulisi kyetä käyttämään lastensa äänioikeus.

Vanhemmille oikeus äänestää lastensa puolesta

Onko uudella puolueella konkreettisia ratkaisuja tämän hetken ja tulevaisuuden ongelmiin? Ilmeisesti, koska puolueohjelman viimeinen kohta esittelee ratkaisun pakolaisongelmaan.

ADD aikoo edistää sitä, että jokaisen toisiin maihin aseita vieneiden maiden tulee osallistua myös sen aiheuttamaan pakolaisongelmaan. Ne, jotka myyvät aseita, aiheuttavat sotia ja näin ollen tulevat myös kantamaan vastuunsa pakolaisista. Tämä takia ADD ehdottaa pakolaiskiintiötä suhteessa asevientiin. Samalla tavalla kuin CO2-kaupassa maat voisivat viedä aseitaan ottamatta pakolaisia maksamalla pakolaisia ottaville maille, jotka eivät valmista tai myy aseitaan muille. Asekaupan tasoksi ADD ehdottaa 1 500 euroa pakolaista kohti kuukaudessa.

Vertaus pakolaisten ja CO2-päästöjen kanssa ei ole kenties maailman paras, jos haluaa saavuttaa kaikkien maahanmuuttajien suosion, mutta näin nuoressa puolueessa on parasta jättää jotain tekemistä tuleville puolueenjäsenillekin.

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi