Eurooppa Maahanmuutto

Saksan väkivaltatutkimus: Islamistit luokkahuoneissa

Koraani. Kuva Pixabay
Saksassa viikko sitten julkaistu kriminologi Christian Pfeifferin tutkimus kertoo huolestuttavia yksityiskohtia.

Pfeiffer tutki Saksan liittotasavallan perheministeriön toimeksiannosta väkivallan ja maahanmuuton yhteyksiä. Tutkimukseen liitettiin myös 2015 teetetty kouluissa tehty kysely, jota ei ole julkaistu aikaisemmin. Kysely paljastaa useiden muslimitaustaisten oppilaiden hyväksyvän uskonnollisesti motivoituneen terrorin ja väkivallan.

Vuodesta 1998 alkaen Ala-Saksin kriminologinen tutkimuslaitos (Kriminologische Forschungsinstitut Niedersachsen, KFN) on järjestänyt koululaisille rikollisuuteen liittyviä kyselyjä. Vuonna 2015 kyselyyn lisättiin islamin arvomaailmaa koskevia kysymyksiä. Kyselyyn vastasi 10 638 nuorta yhdeksästä eri ikäluokasta. 500 kyselyyn vastanneista kertoi olevansa muslimi.

Joka kolmas taistelisi uskonsa puolesta

Kyselyn tekijöille selvisi, että joka kolmas (29,9%) muslimikoululainen on valmis ”asettamaan henkensä alttiiksi taistelussa uskonsa puolesta”.

Vastanneista 27,4% oli samaa mieltä kysymyksen asettelun kanssa: ”Islamin laki sharia on parempi kuin saksalainen laki, koska se rankaisee esimerkiksi aviopetoksesta ja homoseksuaalisuudesta ankarammin”.

Huomiota herättävää on kyselyyn vastanneiden suhtautuminen ISIS-kalifaattiin ja terroritekoihin. 8% vastanneista tuki islamistien taistelua Lähi-idässä oman kalifaatin puolesta. 3,8% vastanneista näki terroriteon yhtenä keinona muslimeille päästä tavoitteisiinsa. Tutkimusta tehtäessä ISIS-kalifaatti oli suurimmillaan ja ISIS-järjestö voimissaan.

Viidesosa vastanneista (19,8%) oli sitä mieltä, että enemmistöt sortavat muslimeja ja muslimeilla on oikeus käyttää väkivaltaa vastustaakseen sortoa. Melkein saman verran (18,6%) vahvisti, että ”muslimi on velvoitettu taistelemaan vääräuskoisia vastaan ja levittämään Islamia koko maailmaan”.

17,7% vastasi, että ”islamin vihollisia” kohtaan voidaan käyttää kovempia keinoja. Tutkimuksen mukaan miesten asenteet olivat kovempia kuin naisten, vaikka ero ei ollut suuri.

  • 244
    Shares