Eurooppa Rikos

Saksan vankiloissa saksaa puhuvien osuus kaikista vangeista vähenee nopeasti

Kuva Pixabay
Saksan vankiloissa monet yhteenotot vartijoiden ja vankien välillä johtuvat siitä, että vangit eivät ymmärrä saksaksi annettuja ohjeita.

Ulkomaalaisten osuus Saksan vankiloissa kasvaa koko ajan, ja sen seurauksena saksan kielen asema vankiloissa vähenee, kertoo Berliner Morgenpost.

Hampurissa 58 prosenttia vangeista on ulkomaalaislähtöisiä, ja Berliinissä heidän osuutensa on 47 prosenttia. Vankikomitean puheenjohtaja Horst Hund arvelee siirtolaiskriisillä olevan tähän osuutta.

– Ainakin Rhein-Pfalzissa suuntaus on kiihtynyt vuodesta 2015 alkaen. On ilmeistä, että siirtolaisaallolla on asian kanssa jotain tekemistä, Hund toteaa.

Kansalainen kertoi vuosi sitten, että Wiesbadenissa jopa 75 prosenttia vangeista ei osaa saksaa tai puhuu ja ymmärtää sitä heikosti. Osavaltioiden välillä on kuitenkin eroja: Baijerissa ulkomaalaisvankien osuus on 42,3 prosenttia ja Thüringenissa 12 prosenttia.

– Kielikurssien ja tulkkauspalvelujen tarve kasvaa, ja tarvitaan myös monikulttuuriosaamista, Thüringenin maahanmuuttoministeri, vihreiden Dieter Lauinger sanoo.

Saksan vankien unioni GG / BO valittaa, että ulkomaalaisvangit eivät ymmärrä ohjeita. Keskustelut vartijoiden kanssa johtavat yhteenottoihin, koska ulkomaalaisvangit eivät ymmärrä muulla kuin omalla äidinkielellään annettuja ohjeita.

  • 177
    Shares