Eurooppa Maahanmuutto

Saksan vihreät haluavat helpottaa tunnistamattomien henkilöiden jäämistä maahan

Siirtolaisia Wegscheidin raja-asemalla vuonna 2015. Kuva Wikimedia Commons

Saksan vihreät kehottavat hallitusta lakkauttamaan vuonna 2020 annetun lain, jonka tarkoituksena on lisätä tunnistamattomien turvapaikanhakijoiden karkotuksia. ”Duldung Light” -niminen laki estää ihmisiä työskentelemästä, jos he eivät pysty todistamaan henkilöllisyyttään.

Saksan vihreät vaati tällä viikolla lakkauttamaan huhtikuussa 2020 voimaan tulleen ”Duldung Light” -lain. Vihreiden mukaan laki on johtanut siihen, että jotkut maahanmuuttajat alennetaan ”kolmannen luokan kansalaisiksi”.

Vihreiden maahanmuuttoasioiden tiedottaja Filiz Polat väittää, että lain nojalla ihmisiltä evätään oikeus työhön ja koulutukseen ja he joutuvat elämään sosiaaliturvalla, jonka suuruus on alle toimeentulotason.

Lisäksi ”Duldung Light” -lain piiriin kuuluvat henkilöt ovat ”oleskeluvelvollisuussäännön” (”Wohnsitzauflage”) alaisia, mikä tarkoittaa, että he eivät saa poistua määrätyltä alueelta. Polat uskoo, että tämä merkitsee heidän ”epävarman sosioekonomisen tilanteensa tietoista hyväksymistä”.

Polat katsoo, että perustuslain kannalta laki on erittäin ongelmallinen, ja siksi” Duldung Light on romutettava.

Maahanmuuttolakiin tehty muutos oli osa liittovaltion sisäasiainministeri Horst Seehoferin (CSU) vuonna 2019 esittämää maahanmuuttopolitiikkaa, ja sen tarkoituksena oli helpottaa kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden karkottamista.

Asia koskee erityisesti ulkomaalaisia, joiden olisi poistuttava Saksasta, mutta joita ei voida karkottaa, koska heidän henkilöllisyyttään ei ole pystytty toteamaan. Tämä voi johtua siitä, että heillä ei ole passia tai vastaavaa henkilötodistusta tai koska he ovat huijanneet viranomaisia oikean ​​henkilöllisyytensä tai kansalaisuutensa suhteen.

31. tammikuuta 2021 16 084 ihmistä oli saanut ”Duldung Light” -aseman. Suurimmat väestöryhmien olivat lähtöisin Nigeriasta (1336), Intiasta (1290) ja Pakistanista (1164).

Lähde Presseportal.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit