Eurooppa Maahanmuutto

Saksan vihreät julistavat turvapaikan ihmisoikeudeksi

Katrin Göring-Eckardt. Kuva Bündnis 90/Die Grünen / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Saksan vihreiden parlamenttiryhmän puheenjohtajan mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus hakea Saksasta turvapaikkaa.

Katrin Göring-Eckardtin, Saksan vihreiden parlamenttiryhmän puheenjohtajan mukaan, jokainen ihminen voi hakea Saksasta turvapaikkaa, kertoo Junge Freiheit.

– Meillä on Geneven pakolaissopimus, joka katsoo turvapaikkaoikeuden olevan ihmisoikeus. Aivan samoin on EU:n perusoikeussopimuksen ja Yleisen ihmisoikeusjulistuksen kohdalla, vihreä poliitikko sanoi Welt-lehdelle.

Viherpoliitikon mukaan kuitenkaan ei aivan riitä, että sanoo ”Asyl”, vaan turvapaikkaan on oltava myös peruste. Hänen mukaansa kuitenkin kaikilla on oikeus saada selvitetyksi, onko sellainen peruste ehkä olemassa.

Ilmastokriisi turvapaikan perusteeksi

Göring-Eckardt vaatii myös keskustelua pakolaisuuden syistä. Hänen mukaansa esimerkiksi ilmastokriisin takia tuhoutuneet elämisen edellytykset voivat olla turvapaikan peruste. Vihernuoret (Grüne Jugend) ovat jo vaatineet EU-kansalaisuuden antamista ilmastopakolaisille.

Viherpoliitikon mukaan ”järkevässä maahanmuuttolaissa” voitaisiin antaa myös mahdollisuus niille henkilöille, joita turvapaikkaoikeus ei koske. He voisivat sitten tukea Saksaa ammattityövoimana.

  • 657
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset