Eurooppa Maahanmuutto

Saksan Vihreät vaativat maastaan GCM-siirtolaisopimuksen ”esitaistelijaa”

Laittomia siirtolaisia Wienissä matkalla Saksaan syyskuussa 2015. Kuva Wikimedia Commons.
Saksan Vihreät ovat ehdottaneet liittotasavallan parlamentissa, että maan tulisi ottaa ”esitaistelijan rooli” YK:n alaisen GCM-siirtolaisuussopimuksen kohdalla.

Vihreiden mukaan GCM-sopimus on ”monikansainvälisyyden voitto – ja näin ollen vahva signaali kansallisia linjoja vastaan”, kerrotaan Vihreiden parlamentille jättämässä esityksessä.

Esityksen mukaan Saksan tulisi esiintyä joulukuisessa kokouksessa Marokossa ”korkeimmalla poliittisella tasolla” ja ottaa johtava rooli sopimuksen toteuttamisessa. Tämä loisi vihreiden mielestä ”vahvan ilmapiirin, jossa korostuu monikansainvälisen prosessin arvo”.

Sukupuoliboolia monikansallisesti

Saksan Vihreät esittävät, että ”tämän tärkeän sopimuksen sisältöä aletaan soveltamaan mahdollisimman pian” ja tässä tehtävässä Saksan hallituksen tulisi olla ”johtava ja luotettava perusta”. Tämä tarkoittaa vihreiden mukaan sitä, että Saksan rooliin talous- ja voimatekijänä EU:n sisällä kuuluu asettaa teknisiä, taloudellisia ja henkilöresursseja sopimuksen tarkoittamaan käyttöön.

Vihreät haluavat sopimuksen toteuttamisessa kiinnittää huomionsa ”sukupuoliperspektiivin huomioimiseen sillä tavoin, että kaikki teot suuntaavat sukupuoliseen tasa-arvoon”. Vihreiden mukaan Saksan hallituksen tulisi kaiken lisäksi kiinnittää huomiota ja kohdistaa resursseja ”suvaitsevaisen ja avoimen yhteiskunnan luomiseen. Yhteiskunnan, jossa ei esiinny lainkaan siirtolaisten syrjintää”.

Oppositiopuolue AfD kritisoi sopimusta rankasti

AfD-puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Alexander Gauland kritisoi keskustelua GCM-siirtolaisuussopimuksen tiimoilta. Ensinnäkin Gauland ihmettelee keskustelun puuttumista, vaikka kyseessä on merkittävä sopimus.

– Jos sopimus ei ole sitova, niin miksi USA, Unkari ja Itävalta ovat jättäytyneet sen ulkopuolelle, kysyy Gauland ja lisää, että siirtolaisuus voi myös tuhota maiden sisäisen tasapainon.

Hänen mukaansa sopimus on ”ensimmäinen askel siirtolaisuuden muuttamisessa ihmisoikeudeksi”. Gaulandin mukaan kansainvälisten sopimusten näennäinen oikeudellinen sitomattomuus tai sitovuus ei ole menneisyydessä estänyt ”poliittisesti toivottujen” päätösten tekemistä.

Näistä päätöksistä Gauland nostaa esiin kesän 2015 ”rajojen avaamisen”. Teko, johon ei ollut sitouduttu oikeudellisesti, mutta se tehtiin ”poliittisesti toivottuna”. Hän nostaa myös Maastricht-kriteerien rikkomisen esiin, koska teko oli ”poliittisesti toivottu”, mutta ei oikeudellisesti kestävällä pohjalla.

– Tämä uusi paketti tulee viemään Saksalta itsenäisen päätöksenteon ja maastamme uhkaa tulla ”uudelleensijoitusalue”, Gauland muistuttaa.

AfD vaatii Saksan hallitusta pidättäytymään sopimuksen allekirjoittamisesta ehdottomasti.

Lähde Junge Freiheit

  • 392
    Shares