Eurooppa Maahanmuutto

Saksan vihreiden eurovaaliehdokas haluaa siirtolaisten uudelleensijoitusjärjestelmän, vaikka kaikki EU-jäsenmaat eivät siihen suostuisikaan

Franziska Maria Keller (MEP, Die Grünen/ European Free Alliance), Kuva Stephan Rohl

Saksalainen vihreiden eurovaaliehdokas Franziska ”Ska” Keller vaatii siirtolaisten uudelleensijoittamista Eurooppaan vaikka ilman Unkaria.

Saksan Vihreiden (Bündnis 90/Die Grünen) poliitikko ja europarlamenttivaaliehdokas Franziska ”Ska” Keller puskee  voimakkaasti Euroopan laajuista siirtolaisten uudelleensijoitusjärjestelmää eteenpäin, kertoo Junge Freiheit. Jos on tarpeen, mekanismi tulee toteuttaa niiden EU-jäsenmaiden kesken, jotka ovat siihen halukkaita.

– Jotkut jäsenmaat sanovat haluavansa ratkaisun, mutta sitä ei saada, koska Orbán [Unkarin pääministeri Viktor Orbán] ei suostu, joten miksi nämä jäsenvaltiot eivät etenisi yhdessä? Voimme tehdä jotain, voimme edetä yhdessä, Keller sanoi sunnuntaina saksalaisen ARD:n ajankohtaisohjelmassa.

”Kaikki ovat samanarvoisia”

Keller perusteli vaatimustaan viittaamalla jäsenmaiden sopimuksiin.

– Kaikki, myös Latvia ja Slovakia, ovat sitoutuneet Euroopan neuvoston ja Geneven pakolaissopimuksiin. Ja kaikkia avun tarpeessa olevia tulee auttaa, tämä pätee kaikkiin meihin. Jos olemme hukkumassa Välimereen, haluamme, että meitä autetaan. Tämä pätee kaikkiin ihmisiin, koska me kaikki olemme samanarvoisia, Keller sanoi.

Kaksi vuotta sitten toimiessaan vihreiden johtajana Euroopan parlamentissa Keller vaati kokonaisten syyrialaisten kylien siirtämistä Itä-Eurooppaan. Hän perusteli vaatimustaan sillä, että pakolaiset eivät halua mennä maihin, missä ei ennestään ole kovin paljon pakolaisia.

Toistaiseksi useat maat kuten Unkari, Puola, Tsekki ja Slovakia, ovat suhtautuneet vähintäänkin nihkeästi EU:n laajuiseen siirtolaisten uudelleensijoitusjärjestelmään.

  • 445
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset