Eurooppa

Saksan vihreiden puheenjohtaja haluaa taistella islamismia vastaan

Robet Habeck. Kuva Olaf Kosinsky / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Saksan Vihreiden puheenjohtaja Robert Habeck varoittaa islamismista Saksassa ja vaatii turvallisuusviranomaisilta ja oikeuslaitokselta kovia toimenpiteitä maan turvallisuuden takaamiseksi.

Nizzan kolme kuolonuhria vaatineen islamistisen terrori-iskun jälkeen Robert Habeck on vaatinut tiukkoja otteita taistelussa islamilaisia militantteja vastaan. Tämä tulisi erityisesti globalismia ja liberaaleja arvoja kannattavien huomioida.

– Islamismi on yhä yksi suurimmista uhkista sisäiselle turvallisuudelle ja vapaalle yhteiskunnalle. Meidän täytyy taistella terroria sekä väkivaltaa vastaan niin Saksassa kuin Euroopassa kaikin lain sallimin keinoin.

Habeck on erottunut puolueessaan hahmona, joka on toistuvasti tuonut esille huolensa siitä, että liberaalit demokratiat saattavat joutua vaaraan radikalisaation ja islamistisen terrorin vuoksi. Ongelmien lakaisemista maton alle Habeck ei hyväksy.

– Terrori pyrkii jakamaan meitä pelon ja epäluottamuksen kautta, Habeck sanoi. Taistelu väkivaltaa vastaan täytyy voittaa, muutoin demokratian viholliset ovat voittaneet.

Vihreiden johtaja vaatii turvallisuusviranomaisia ja oikeuslaitosta taistelemaan islamismia vastaan kaikin lain mahdollistamin keinoin. Jos viranomaisten mielestä joku on valmis tekemään iskun, häntä pitää valvoa jatkuvasti ja tarkasti. Tämä ei kuitenkaan toimi aina – Dresdenin iskun tekijä oli ollut viranomaisten tarkkailussa ennen iskua.

Lähteet Süddeuttsche Zeitung, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit