Eurooppa Maahanmuutto

Saksassa Dresdenissä epäillään tietovuotoa, sillä liian monet karkotukset epäonnistuvat

Kuva Pixabay.

Dresdenissä epäillään tietovuotoa suunnitelluista karkotuksista, sillä liian monet karkotukset ovat epäonnistuneet viimeksi kuluneiden vuosien aikana.

Dresdenissä karkotukset ovat epäonnistuneet epäilyttävän usein viime vuosien aikana, kertoo Junge Freiheit. Vuonna 2017 noin 48% karkotettavista henkilöistä jäi tavoittamatta ja vuonna 2018 yli 46%.

– Tämän johdosta 520 karkotusta epäonnistui, sanoo Saksin AfD-puheenjohtaja Jörg Urban, Dresdenin kaupunginvaltuuston jäsen.

Nyt epäillään, että suunniteltuja karkotuksia estetään välittämällä tarkoituksellisesti tieto ajankohdasta karkotettaville henkilöille, arvioi Urban. Tietovuodon kohta ei ole vielä selvillä. Ulkomaalaisviranomaiset vastaavat karkotuksista, mutta myös sosiaali- ja terveydenhoitosektorin työntekijät ovat poliisin lisäksi kytkeytyneet karkotusten valmisteluun. Tällä hetkellä uskotaan, että turvapaikanhakijoiden asioita hoitavat sosiaalityöntekijät saavat selville karkotusajankohtia.

Valtion pääsyyttäjä Jürgen Schmidt vahvistaa, että meneillään on virkasalaisuuden rikkomista koskevia tutkimuksia. Vielä ei ole selvillä, koskevatko epäilyt yhtä vai useampaa maahanmuuttoasioiden kanssa tekemisissä olevaa osastoa.

Kaupungilla ei ollut tietoa mahdollisesta tietovuodosta ennen erään entisen työntekijän julki tuomia epäilyjä ja poliisin tutkimusten aloittamista, kertoo kaupungin tiedottaja Kai Schulz.

Työntekijä kiinnitti huomiota vuotoon ja sai potkut

Jörg Urbanin mielestä on käsittämätöntä, että kaupungille ilmoitettiin näistä tietovuodoista, mutta se ei ryhtynyt mihinkään toimiin. Erityisen merkillistä on se, että majoitusasioista vastaavan osaston työntekijä, joka oli nostanut esiin virkasalaisuuden rikkomiset, irtisanottiin kesällä.

Sosiaalivirastossa töissä olleella miehellä oli pääsy arkaluontoisiin tietoihin, kuten karkotusajankohtiin. Tämä ilmeni työtuomioistuimen prosessissa, jossa työntekijä valitti menestyksellä työsuhteen jatkamisen puolesta. Sächsische Zeitungin mukaan työntekijä oli ”ryhtynyt omiin tutkimuksiin ja päässyt siten tietovuodon jäljille”.

Dresdenin kaupunginvaltuutetun, CDU:n sosiaalipoliittisista asioista vastaavan Daniela Walterin mukaan syytteiden laajuuden ja rikosoikeudellisen relevanssin huomioiden hän pitää välttämättömänä sosiaaliviraston johtajan vapauttamista toimestaan toistaiseksi tutkinnan ajaksi.

Jos tutkimukset vahvistavat tietovuodon, niin myös kaupungin sosiaalitoimen johtaja Kristin Kaufmannille (Linke-puolue) on koiduttava ”väistämättömiä seurauksia”.

  • 342
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset