Eurooppa

Saksassa Hessenin oikeusministeri vaatii rangaistuksia lapsensa paastoamaan pakottaville muslimivanhemmille

Kuva Shutterstock.

Saksassa Hessenin osavaltion oikeusministeri aikoo ryhtyä toimenpiteisiin uskonnollisen fundamentalismin menetelmin lapsiaan kasvattavia vanhempia vastaan. Hänen mukaansa pakotetut lasten paastoamiset on kiellettävä laissa.

Hessenin oikeusministeri Eva Kühne-Hörmann (CDU) aikoo ryhtyä oikeustoimiin niitä muslimivanhempia vastaan, jotka pakottavat lapsensa paastoamaan, kertoo Junge Freiheit.

– Henkilö, joka pakottaa pieniä lapsia paastoamaan Ramadanin aikana, harjoittaa näiden lasten terveydelle vaarallista valtaa. Vanhempien tai kolmansien henkilöiden pakottamat lasten paastoamiset on sen vuoksi kiellettävä laissa ja ne on sanktioitava rikoslaissa, oikeusministeri sanoi.

Kühne-Hörmannin mukaan koulujen johtajat valittavat, että paastoamisella on negatiivinen vaikutus muslimikoululaisiin. Rikoslaissa on kyllä kohtia, jotka varmistavat lasten hyvinvointia, mutta tähän ne eivät sovellu.

Ministeri esitti rikoslain huolenpito- ja kasvatusvelvollisuutta koskevan pykälän laajentamista.

– ”Kannatan sitä, että lapsiaan uskonnollisen fundamentalismin menetelmin kasvattavat vanhemmat tulee laittaa siitä rikosoikeudelliseen vastuuseen, eli tuomioistuimen eteen, ministeri painotti.

Jo tämän viikon alussa lakimies ja islamkriitikko Seyran Ates varoitti väärästä islamin suvaitsemisesta kouluissa. Ei voida toimia niin, että islamilaisten paastokäytäntöjen takia joudutaan siirtämään kokeita.

Ramadanin aikana muslimien edellytetään olevan ilman mitään ravintoa auringon nousun ja laskun välisen ajan.

  • 456
    Shares