Eurooppa Maahanmuutto

Saksassa karkotettavat turvapaikanhakijat saattavat joutua vankilaan

Kuva Pixabay.

Saksassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet saattavat joutua vankilaan odottamaan karkotusta. Hallituksen hyväksymä lakialoite etenee parlamentin vahvistettavaksi ja sen on määrä tulla voimaan heinäkuussa.

Saksan hallitus hyväksyi keskiviikkona lakialoitteen, jonka tarkoituksena on nopeuttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden karkotusta, kertoo Politico.

Aloitteen mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voidaan sijoittaa vankilaan odottamaan karkotuksen täytäntöönpanoa. Saksan sisäministeriön mukaan erityisissä pidätyskeskuksissa on nykyään paikkoja vain 500 karkotettavalle, ja vankiloiden käyttäminen toisi lisää kapasiteettia karkotettavien säilytykseen.

Saksa karkotti viime vuoden aikana 23 600 henkilöä, mutta noin 31 000 karkotettavaa onnistui jäämään maahan. Sisäministeri Horst Seehofer on toistuvasti vaatinut maasta poistamisten tehostamista.

Lakialoitteen mukaan jossain toisessa EU-maassa kansainvälistä suojelua saava henkilö ei olisi oikeutettu saamaan sosiaalitukia Saksasta. Turvapaikanhakija, joka kieltäytyy auttamasta viranomaisia henkilöllisyyden toteamisessa, menettäisi osan sosiaalituestaan.

Saksan parlamentin tulee vielä hyväksyä lakialoite, jonka on määrä astua voimaan heinäkuussa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit