Eurooppa Rikos

Saksassa maahanmuuttajien klaanisodissa tarvitaan ”rauhantuomaria”

Kuva Pixabay.
Yhä useammin Saksassa kahden rikosklaanin yhteydenotoista jää verta kadulle ja niiden jälkeen vietetään hautajaisia, joissa vannotaan kostoa. Berliinissä 36-vuotias Nidal kohtasi loppunsa luotien lävistämänä klaanisodan seurauksena. Väkivallan laajenemisen estämiseksi on ehdotettu ”rauhantuomaria” välittämään klaanien välille.

Bild Zeitung haastatteli erästä ”rauhantuomaria”, joka kertoi joutuvansa usein kahden riitoihin joutuneen perheen väliin neuvottelemaan rauhaa. Perheen sisäisissä riidoissa käytetään tuomarina suvun vanhimpia.

Eurooppalaisen oikeuskäytännön vastaisesti ”rauhantuomari” etsii kompromissia ja kyselee tarjouksia sekä niiden vastatarjouksia kahden perheen tai klaanin välillä.

– Tämä tapahtuu siksi, että vältyttäisiin verikostoilta ja annettaisiin perheille mahdollisuus lopettaa väkivallan kierre rahallisella korvauksella. Näin estetään sodat perheiden välillä, kertoo rauhantuomari Bild-lehdelle.

Näissä sovitteluissa ei ole tavatonta, että kuolleesta perhejäsenestä maksetaan 100 000 euroa ja loukkaantuneesta jopa 50 000 euroa. Klaanin maksettavaksi tulee myös rauhantuomarin palkkio, joka on noin 10 prosenttia korvaussummasta.

Berliini – Neukölln:in pormestarina yli 15 vuotta toiminut Heinz Buschkowsky (SPD) kertoo kokemuksistaan klaaneista. Herra Buschkowskyä ei ihmetytä viime päivien tapahtumat. Hän kertoo havainneensa ampumis- ja puukotusvälikohtausten tulevan sarjoina.

Buschkowskyn mukaan klaanit elävät omassa rikosten ja väkivallan täyttämässä maailmassaan. Klaanit uhkailevat jopa tuomareita, todistajat unohtavat näkemänsä, ja rinnakkaisyhteiskunnassa lakia toimittavat rauhantuomarit.

Buschkowskyn lääke tähän kasvavaan ongelmaan on kovempi painostus lain ja oikeuden osalta.

– Klaaneja ei saa jättää rauhaan, ei hetkeksikään. Heidän tulee kyetä näyttämään rahojensa alkuperä ja laittomat tulee takavarikoida, kuten eräältä Neuköllnin klaanilta vietiin 77 tonttia, joiden rahoitus oli pimeää rahaa, pormestari kertoo.

Ongelmia ei pelkästään Berliinissä ja klaanien kanssa

Essenissä näyteltiin Romeon ja Julian Lähi-itä -versio, kun 19-vuotias syyrialaisnainen rakastui maanmieheensä saksankielen kurssilla. Onnettomuudekseen neito oli ollut naimisissa jo kahden vuoden ajan 28-vuotiaan syyrialaismiehen kanssa. Kun tapahtumat selvisivät, alettiin joukolla tekemään suunnitelmaa ei-toivotun rakastajan pään menoksi.

Poliisin kertoman mukaan 19-vuotias neito oli pakkonaitettu 28-vuotiaalle miehelle kaksi vuotta ennen surullisia tapahtumia. Tästä avioliitosta tutkijat löysivät kauppakirjan, jossa lueteltiin raha- ja kultamääriä, jotka olivat vaihtaneet omistajaa hääyönä.

Perhe oli löytänyt Facebook-sivulta todisteita neidon uskottomuudesta jo kuukausia aiemmin ja vienyt asian rauhantuomarille, joka oli päättänyt, että molempien on kuoltava. Myöhemmin tuomari kuitenkin laimensi päätöstään koskemaan vain miestä. Tuumasta toimeen, ja kahdeksan miestä lähti kostoretkelle rakastajan kotiin. Kostajakahdeksikko tapasi rakastajan kotoaan ja sai pienen takaa-ajon päätteeksi miehen kiinni.

– Meillä on videoita tapahtumista. Mies istuu verta valuvana maassa, mutta väkivalta jatkuu. Hänen kasvoissaan on selvästi nähtävissä vakavia vammoja. Tämä osoittautui lopulta puolittaiseksi skalpeeraukseksi. Lisäksi hänellä todettiin pistohaavoja keuhkoissa ja suolistossa. Hän jäi henkiin erittäin nopeasti suoritetun hätäleikkauksen ansiosta, kertoo syyttäjä Birgit Jürgens.

Murhan yrityksestä tai osallisuudesta siihen on pidätettynä 12 ihmistä, joista kaksi on naisia.

– Syyriassa on normaalia, että molemmat aviorikkojat tapetaan, kertoo eräs syytetty poliisin mukaan teon motiiviksi.

Tarinan 19-vuotias ”Julia” kertoi poliisille, että ”hänen [miehen] arpensa paranevat pian, mutta minun pitää elää loppuelämäni aviorikoksen kanssa”.

Lähde: Bild, Bild, Bild, Bild

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit