Eurooppa Rikos

Saksassa ”mini-Köln” kahdesti samana päivänä

Eko Fresh Out4Fame-tapahtumassa 2015
Saksassa Baden-Württembergin osavaltiossa tapahtui sunnuntaina kahdella festivaalilla puukotuksia, pahoinpitelyjä,seksuaalista häirintää ja yhteenottoja poliisin kanssa. Epäillyt tekijät ovat ulkomaalaistaustaisia.

Saksassa Baden-Württembergin osavaltiossa tapahtui sunnuntaina kaksi Kölnin tapahtumien uusintaa pienoiskoossa. Puukotuksia, pahoinpitelyjä, seksuaalista häirintää ja käsikähmää poliisin kanssa. Organisoidulta vaikuttava maahanmuuttajajoukkioiden häirintä on muuttumassa Saksassa uudeksi normaaliksi, ja aiheuttaa paljon keskustelua politiikassa ja poliisin keskuudessa.

Reutlingen (BW)

17.07.2017 järjetetyillä ”KuRT”-festivaaleilla ei soitto loppunut, vaikka 21–vuotias maahanmuuttaja puukotti yllättäen kahta nuorta (13 ja 17 v,). Toinen nuorista pääsi poliklinikkakäynnin jälkeen kotiin, mutta toinen uhreista jouduttiin leikkaamaan. Tekijä jäi paikalta kiinni välittömästi.

Puukotus tapahtui turkkilaistaustaisen räppärin, Eko Freshin, esiintyessä. Räppäri kertoi esiintymisensä jälkeen, ettei uskaltanut keskeyttää ohjelmaansa, koska pelkäsi ”stressin ja kaaoksen” puhkeamista väkijoukossa. Järjestäjä kertoo puolustuksekseen, että kaikki tulijat tarkastettiin ennen pääsyä aidatulle alueelle, mutta ”aina on mahdollista, että joku toimittaa puukon aidan läpi”.

Samoilla juhlilla on ilmoitettu useita seksuaalisia häirintätapauksia ja muutamia pahoinpitelyjä. Häirintä alkoi poliisin mukaan jo perjantaina, jolloin 23–vuotias nainen tönäistiin tanssivan väkijoukon keskelle. Kaksi miestä piti häntä paikallaan, kun muut seurueen jäsenet koskettelivat naista. Poliisin tiedotteen mukaan kaikki tekijät ovat ulkomaalaistaustaisia.

”Daimler – kylä” Schorndorf (BW)

Samalle viikonlopulle osui myös Schowo–festivaalit noin 40 000 asukkaan Schorndorfissa Baden-Württembergissä. Poliisin mukaan noin 1 000 nuoren joukko kerääntyi alueelle häiriköimään. Poliisin mukaan ”suurin osa ” joukosta oli ulkomaalaistaustaisia. Poliisi on erityisen yllättynyt väkivallasta virkavalta kohtaan ja syyttää kaikesta alkoholia.

Schorndorfin tapahtumissa on yhtäläisyyksiä Kölnin tapahtumiin vuodenvaihteessa, vaikka julkisuudessa yritetään muuta vakuuttaa. Ulkomaalaisten joukko vaikutti järjestäytyneeltä,  ja kunnioitus maan lakeja ja virkavaltaa kohtaan on olematonta.

Poliisille on ilmoitettu useita ulkolaisjoukon tekemiä naisten häiritseviä lähentelyjä ja suoria koskemattomuuden loukkauksia, pahoinpitelyjä sekä poliisin väkivaltaisia vastustamisia. Poliisi kertoo myös 30–50 miehen joukkioista, jotka olivat puukoin aseistautuneina vaeltelemassa kaupungilla, sekä laukauksesta joka kuultiin yöllä.

Poliisia syytetään kovista otteista

Molemmissa tapauksissa on esitetty syytteitä poliisia kohtaan sen liian kovista otteista. Wolfgang Schäublen vaalitilaisuudessa Waiblingenissa (BW) otettiin kantaa SPD–edustajien kritiikkiin. Kansanedustaja Joachim Pfeiffer sanoi: ”Minua ärsyttää suuresti, että kaikissa tapauksissa (G20, Köln, Schorndorf …) sekoitetaan syy ja seuraus. Me olemme täysin poliisin puolella, se tehtäköön selväksi”.

Saman kannan on ottanut Baden-Württembergin sisäministeri Thomas Strobl (CDU): ”Tämä on kristallin kirkasta. Me emme tule hyväksymään vapaa-alueita, joissa lait eivät päde. Meillä pätee nollatoleranssi väkivallalle, seksuaaliselle häirinnälle ja poliisin väkivaltaiselle vastustamiselle”.

Korjattu sanamuotoja 18.7 klo 14:21

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa