Eurooppa Maahanmuutto

Saksassa Nordrhein-Westfalenin sisäministeri varoittaa Irakista ja Syyriasta tulevista klaaneista

Kuva Pixabay.

Sisäministeri Reul varoittaa uusista Irakista ja Syyriasta tulevista klaaneista.

Nordrhein-Westfalenin sisäministeri Herbert Reul (CDU) on varoittanut uusista Lähi-idästä tulevista rikollisklaaneista, kertoo Junge Freiheit.

– Olemme saaneet viitteitä siitä, että suurperheet ovat organisoitumassa Irakin, Palestiinan ja Syyrian alueilla pyrkimyksenään syrjäyttää tähänastiset kärkipomot, Reul sanoi.

Muutos on havaittavissa erityisen vahvana huumekaupan sektorilla.

– Siellä toimii henkilöitä, jotka tähän asti ovat toimineet valtaapitävien klaanien jalkamiehinä, mutta jotka ovat nyt ryhtyneet niin sanoen itsenäisiksi, hän toteaa.

Näien henkilöiden joukossa on myös nuoria miehiä, joilla on sotakokemusta. He ovat saaneet sitä lähtöalueidensa aseellisten konfliktien kautta.

Rikolliset ovat yhä itsevarmempia

Uusien maahan tulleiden rikollisten myötä myös järjestäytyneen rikollisuuden olemus on muuttunut.

– Jos puhutaan Italian mafiasta, niin he toimivat mieluummin salassa. Klaanit eivät karta päivänvaloa yhtä paljon. Ja uudet ryhmittymät tulevat olemaan todennäköisesti paljon väkivaltaisempia, sanoi Reul.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion rikosvirasto myönsi maaliskuun lopulla, että arabialueilta tulleiden rikollisten suurperheiden määrä on kaksinkertaistunut. Lisäksi Saksan liittovaltion tiedustelupalvelu varoitti helmikuussa ”äärimmäisen raa’asti toimivasta” nigerialaismafiasta.

Lähi-idän klaanikulttuureista voit lukea lisää Kansalaisesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa