Eurooppa Rikos

Saksassa pidätyksiä äärivasemmistolaisen uhkailukampanjan takia

Polizei
Kuva Pixabay.

Saksassa on jo pitkään tutkittu poliitikoille ja viranomaisille lähetettyjä uhkauskirjeitä. Viidessä kohteessa tehdyt ratsiat ovat johtaneet kahden epäillyn pidättämiseen. Miehen ja naisen sanotaan tehneen myös tuhopolttoiskuja.

Poliisit pidättivät perjantaina kaksi henkilöä, joiden epäillään syyllistyneen koko Saksan kattavaan äärivasemmistolaiseen uhkailu- ja pelottelukampanjaan. Baden-Württembergin osavaltion rikosviraston ja Stuttgartin syyttäjälaitoksen mukaan pidätetyt ovat 38-vuotias mies ja 39-vuotias nainen. He ovat lähettäneet viime vuoden joulukuusta lähtien uhkauskirjeitä poliitikoille ja viranomaisille.

Pelottelukirjeitä lähetettiin lukuisille poliitikoille, ministereille ja viranomaisille. Näiden joukossa oli Saksan sisäministeri Horst Seehofer (CDU) ja Baden-Württembergin osavaltion pääministeri Winfried Kretschmann (vihreät) [toimi aikoinaan 70-luvulla aktiivisesti maolaisessa kommunistijärjestössä] sekä 14 osavaltioiden sisäministeriä. Uhkauskirjeissä vaadittiin ”keskittymään elinkeinoelämän lobbareiden sijaan väestön tarpeisiin”. Samalla uhattiin käyttää väkivaltaa.

Nyt pidätettynä olevien henkilöiden epäillään vieneen palopommin myös liittovaltion Nürnbergin työnvälitystoimistoon. Isku epäonnistui, koska palopommi ei syttynyt. Uhkauskirjeissä oli poliisitutkijoiden mukaan muun muassa puukko ja paukkupatruunoita. Kirjeiden lähettäjät allekirjoittivat kirjeet ja palopommeja koskevat tunnustuskirjeet ”Vallankumouksellisen toimintasolun” nimissä (Kollektiv der Revolutionären Aktionszellen, RAZ).

Elokuussa sijoitettiin palopommi erään yrittäjän taloon Nordrhein-Westfalenin Rheda-Wiedenbrückissä, mutta pommia ei laukaistu.

Pidätykset tehtiin Saksan Supon kuukausia kestäneiden koko Saksan kattaneiden tutkimusten jälkeen. Tutkimukset ja ratsiat kohdistuivat Berliiniin ja Stuttgartiin.

Lähde Welt.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa