Eurooppa Rikos

Saksassa vastaanottokeskuksen rikokset ovat teollisissa mittakaavoissa

Kuva JouWatch / Flickr.
Saksan suurimman oppositiopuolueen AfD:n hallitukselle tekemästä ”pienestä kysymyksestä” käy ilmi, että Dresdenissä sijaitsevan vastaanottokeskuksen rikollisuus on saanut melkein teolliset mittasuhteet. Hamburger Strassella sijaitsevan vastaanottokeskuksen asukkaiden toimesta on tehty tänä vuonna jo yhteensä 1 265 rikosta.

Hamburger Strassen vastaanottokeskus on ollut jo pitkään keskustelun keskipisteenä siellä tapahtuneiden häiriöiden takia. AfD-poliitikko André Wendtin tekemä ”pieni kysymys” (kleine Frage) paljasti lukujen karmivuuden. Saksin osavaltion sisäministeri Roland Wöllerin vastauksesta käy ilmi, että poliisille on tehty vuoden 2018 tammikuusta syyskuun loppuun mennessä 1 265 rikosilmoitusta, joihin keskuksen 642 asukasta ovat syyllistyneet.

Rikoksista suurin osa (364) on oleskeluluparikkomuksia. Toiseksi suurin (299) joukko rikoksista on varkauksia ja 175 myymälävarkauksia. Vastaanottokeskuksen väki on saanut aikaan 97 törkeää varkautta ja jäänyt kiinni huumekaupasta 69 kertaa. Lisäksi asukkaat ovat kuljettaneet luvatta autoa 41 kertaa.

Väkivaltarikoksissa keskuksen asukeille luetaan syyksi 20 pahoinpitelyä, 33 törkeää pahoinpitelyä, 13 joukkoryöstöä aseilla, 16 ryöstöä, kaksi viranomaisen väkivaltaista vastustamista, yksi kiristysrikos ja yksi henkilö on pidätettynä murhasta.

Wendt kuvaili saamaansa vastausta ”kauhistuttavaksi ja vaatii rikoksiin syyllistyneiden siirtolaisten turvapaikkaprosessin välitöntä katkaisemista ja karkotusta, koska nämä ihmiset heikentävät maamme turvallisuutta, eikä heillä ole täällä mitään tekemistä”.

Lähteet: Saksin sisäministeriö, SZ-online

  • 564
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset