Eurooppa Maahanmuutto

Saksassa yli 14 000 henkilöä jäi viime vuonna kiinni laittomasta maahantulosta bussilla tai junalla

Kuva Pixabay.

Vaikka vain viranomaiset ovat oikeutettuja tarkastamaan matkustusasiakirjat, yli 14 000 henkilöä jäi viime vuonna Saksassa juna- ja bussiliikenteessä kiinni laittomasta maahantulosta.

Saksan liittovaltion poliisi sai viime vuonna kiinni yli 14 000 luvatta maahan junalla tai bussilla matkustanutta henkilöä, kertoo WAZ.

Liittovaltion poliisin mukaan 7 943 henkilöä yritti maahan junissa ja 6 066 linja-autoissa. Suurimmat laittomasti maahan matkaavien väestöryhmät olivat afganistanilaiset, nigerialaiset, irakilaiset, syyrialaiset ja turkkilaiset. Käännytyksiä tapahtui vain lentoasemilla, satamissa ja Saksa-Itävalta -rajalla.

Matkustusasiakirjoja voivat tarkastaa vain viranomaiset, ja matkustusasiakirjojen tarkastaminen on tulevaisuudessa entistä vaikeampaa. Euroopan unionin tuomioistuin päätti joulukuussa, että Saksasta lähtevien tai sinne saapuvien bussilla matkustavien henkilöiden asiakirjojen tarkastukset rajoilla ovat lainvastaisia.

Euroopan unioni on pyrkinyt tyystin lopettamaan Schengen-alueen sisärajatarkastukset, joita eräät maat ottivat käyttöön vuoden 2015 siirtolaisvyöryn aikana. Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta päätti viime syksynä Schengen-alueen sisäisen rajavalvonnan vastaisesta kannanotosta. Valiokunnan mielestä EU:n sisäiset rajatarkastukset ovat lainvastaisia.

Tällä hetkellä EU:n sisärajavalvonta on käytössä 11.5.2019 saakka Itävallassa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Ranskassa.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit