Eurooppa

Salafistimuslimit ratsian kohteena Saksassa

Kuva Kevin B. / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Berliinin poliisi teki torstaiaamuna ratsian viiden salafistin asuntoon Neuköllnissä.

Liikkeellä oli 100 poliisiviranomaista. Radikaali-islamisteja epäillään perusteettoman korona-avun hakemisesta ja nostamisesta.

Epäillyt ovat kuuluneet moskeijayhteisöön, joka lakkautettiin 2017. Samaan seurakuntaan kuului myös Anis Amri, joka ajoi kuorma-auton Breitscheidplatzin joulutorilla 2016 väkijoukkoon. Surmansa sai kaksitoista ihmistä.

Poliisi pidätti yhden henkilön ja takavarikoi todistusaineistoa, muun muassa suuren summan käteistä. Epäillyt olivat hakeneet ja nostaneet koronan aiheuttamiin menetyksiin jaossa olleita korvauksia. He ovat saaneet Investitionsbank Berlinin myöntämänä 50-60 000 euroa. Pankki teki pika-apupäätöksiä kovassa kiireessä. Hakemusten kohdalla tehtiin vain pistokokeita. Nyt epäillään petoksia useissa tapauksissa.

Epäillyt ovat aiemmin kuuluneet ”Fussilet 33” -nimiseen moskeijayhteisöön. Eräs heistä oli kaksi vuotta sitten epäiltynä aikeista tehdä isku Berliinin puolimaratonia vastaan. Kaksi muuta tunnetaan salafististen moskeijoiden saarnaajina Tempelhofin ja Weddingin kaupunginosissa Berliinissä. Jälkimmäinen on lakkautettu hiljattain.

Lähde FAZ.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit