Eurooppa Rikos

Salattu tieto: Italiaan on saapunut jo 9 islamistiterroristia

ISIS:n lippu. Kuva Wikimedia Commons.
Luottamuksellinen tieto vuotanut Rooman poliisilaitokselta. Värvääjällä kunnossa olevat paperit Italiassa. Pelkoa islamilaisesta jihadismista.

Terroriuhka jatkaa kasvuaan Italiassa. Rooman poliisilaitoksen kaikille poliisipartioille lähettämä viesti varoittaa Italiaan saapuneista 9 Islamilaisen valtion sotilaasta, jotka voivat olla valmiita tekemään iskuja Euroopassa.

Pelkoa islamilaisesta terrorismista

Kyse on 7 marokkolaisesta, 2 syyrialaisesta ja yhdestä irakilaisesta. Heidät on järjestänyt Italiaan ilmeisesti marokkolainen Muhammad Abu Riyan, johon virkavallan tutkimukset keskittyvät. Hänen valokuvansa on jo laitettu levitykseen ja tusinoittain partioita jäljittää jo häntä. Vaikka Muhammad Abu Riyan on Tikritissä ja Mosulissa taistellut ISIS:in sotilaskomentaja, niin hänellä on “täysin kunnossa olevat paperit”. Italialainen Tempo-lehti kertoo Riyanin olevan eräänlainen Turkin kautta Eurooppaan suuntautuvan laittoman maahanmuuton johtohenkilö.

Italiaan saapuneet 9 jihadistia ovat tulleet Kreikan kautta, “jossa ryhmä oli viipynyt muutamia vuorokausia ‘turvatalossa’ Thessalonikissa odotellessaan saavansa väärennetyt pakolaisten oleskeluluvat”.

Tällä kertaa vaara vaikuttaa olevan paljon vakavampi kuin aiemmin, koska kyse ei ole yksinäisistä susista, vaan todellisista jihad-taistelijoista. Allahin sotureita olivat myös ne 9 jihadistia, jotka osallistuivat Pariisin iskuun 13. marraskuuta 2015.

Asiasta kertoi Il Giornale.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Keräämme joitain tietoja käyttäjäkokemusten parantamiseksi. Mikäli ette halua auttaa meitä, voitte kieltäytyä seurannasta GDPR-asetuksen mukaisesti. Kieltäytyminen lisää evästeen, joka on voimassa yhden vuoden. Hyväksyn, Kieltäydyn, Lisää tietoa.
603