Eurooppa Politiikka

Italian sisäministeri Salvini iloitsee: Vihdoinkin Libyan edusta on vapaa kansalaisjärjestöjen aluksista

Kuva Pixabay.
Libyan edusta Välimerellä on lopultakin vapaa kansalaisjärjestöjen pelastusaluksista. Italian sisäministerin mukaan ihmissalakuljettajien likainen työ on nyt loppu.

Välimeren kautta Italiaan suuntautunut laiton siirtolaisuus on romahtanut tämän vuoden aikana nationalistisen Legan astuttua hallitusvastuuseen Viiden tähden liikkeen kanssa. Viime vuonna Italiaan saapui lokakuun loppuun mennessä 110 000 ja tänä vuonna vastaavana aikana 21 000 siirtolaista, mihin lukema on nyt pysähtynyt.

– Kiitos toimenpiteidemme, Libyan edustalla ei ole enää ensimmäistäkään kansalaisjärjestön alusta, joten ihmissalakuljettajien likainen työ on nyt loppu. Ja sosiaalidemokraattien mukaan siirtolaisuus on väistämätöntä emmekä voi tehdä sille mitään, Il Giornale kertoo Matteo Salvinin riemuinneen.

Legan johtaja ja Italian sisäministeri Matteo Salvini on osoittautunut peräänantamattomaksi laitonta siirtolaisuutta vastaan taistelijaksi. Hän ilmoitti kesällä, että Välimerellä Afrikan rannikolla siirtolaisia kyytiinsä ottavat ”kansalaisjärjestöt tulevat näkemään Italian vain postikorteissa”.

Salvinin nationalistinen politiikka saa italialaisilta kannatusta

Vaikka syitä laittoman maahantulon tyrehtymiseen on useita, Italian nationalistipuolueen ansiot ovat kiistattomat.

Nationalistipoliitikkojen tapaan Salvini on pitänyt vaalilupauksensa: hän lupasi ”sinetöidä rajat” laittomien siirtolaisten maahantulon estämiseksi.

Lupausten lunastaminen näkyy kansalaisten mielialoissa. Italialaisten usko tulevaisuuteen on kasvanut 33 prosenttiyksikköä sen jälkeen, kun kansallismielisen Legan ja eliitinvastaisen M5S:n koalitio aloitti hallitustyönsä toukokuussa.

Kansan tuki Salvinin politiikalle on vankkumatonta. Kesäkuussa analyysi osoitti, että jopa 80 prosenttia italialaisista kannattaa Legan johtajan tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Kansan antama tuki näkyy myös nationalistisen Legan kannatuksessa: lokakuussa tehdyn kannatuskyselyn mukaan puolueen kannatus oli jo 34 prosenttia.

  • 995
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset