Eurooppa Politiikka

Salvini ja 200 000 kannattajaa osoittivat mieltään Italian vasemmistohallitusta vastaan

Matteo Salvini. Kuva Shutterstock.

– Ei koskaan enää Pd:n kanssa, ei koskaan enää M5S:n kanssa – luki mielenosoittajien bannereissa Roomassa eilen.

Italialaisen kansallismielisen Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini oli kutsunut kannattajansa Roomaan protestoimaan Italian sosiaalidemokraateista ja Viiden tähden liikkeestä koostuvaa vasemmistohallitusta vastaan, raportoi Wochenblick.

Kirkkaassa auringonpaisteessa Salvini puhui arviolta 200 000 osallistujalle yhdessä Forza Italia-puolueen Silvio Berlusconin ja Fratelli d’Italian Giorgio Melonin kanssa. Orgoglio Italiano -tunnuslauseen (Italian ylpeys) alla Salvini ilmoitti, että he haluavat antaa Euroopalle viestin ylpeästä ja itsenäisestä Italiasta.

Puheessaan Salvini vaati uusia vaaleja Italiaan. Jos hän pääsisi valtaan, hän palauttaisi suljettujen satamien siirtolaispolitiikan. Nykyisellä hallituksella on veren tahrimat kädet.

– Mitä enemmän [siirtolaisia] pääsee läpi, sen enemmän on ongelmia ja kuolleita. Mutta tämän mielenosoituksen avulla palaamme pian hallitukseen, pääoven kautta ja ilman temppuja, Salvini julisti hurraavalle yleisölle.

Vasemmistohallituksen ollessa vallassa jo seitsemän viikkoa, Italia on vastaanottanut useita siirtolaislastissa olleita kansalaisjärjestöjen aluksia Välimereltä – toimenpide, jota Salvini ollesaan sisäministerinä kykeni menestyksellisesti vastustamaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa