Kotimaa Rikos

Sarjaseksuaalirikolliselle yli neljä vuotta vankeutta Oulussa

Mojtaba Moradi. Kuva Petri Saarela.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi sarjaseksuaalirikollisen 4 vuoden 3 kuukauden yhteiseen vankeusrangaistukseen huumausainerikoksesta ja useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Mojtaba Moradi ei ole ensimmäistä kertaa tuomiolla Oulussa. Toukokuussa 2019 Moradi tuomittiin 9 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja 1300 euron kärsimyskorvauksiin kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tänään Oulun käräjäoikeus langetti 1999 syntyneelle Mojtaba Moradille yhteensä 4 vuoden 3 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

3 vuoden 8 kuukauden ehdoton vankeusrangaistus tuli huumausainerikoksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Kyse oli siitä, että tekoaikaan 20-vuotias Moradi välitti 15-vuotiaalle kannabista ja oli ainakin kolmella eri kerralla sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa. Yhden kerran Moradi pakotti asianomistajan sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa.

Lisäksi 7 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen toi tuomio kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tässä tapauksessa tekoaikaan 19-vuotias Moradi oli 14-vuotiaan asianomistajan kanssa kahdesti seksuaalisessa kanssakäymisessä ja kosketteli rinnoista ja vaatteiden alta sekä laittoi vastaajan käden oman sukupuolielimensä päälle.

Moradi kiisti kaikki syytteet. Ensimmäisessä tapauksessa asianomistaja oli poltellut omia kannabiksiaan, ja sukupuolinen kanssakäyminen oli tapahtunut yhteisymmärryksessä. Jälkimmäisessä tapauksessa Moradi katsoi kyseen olleen kahden nuoren normaalista seurustelusuhteesta

Todisteiden valossa Oulun käräjäoikeus katsoi 1999 syntyneen Mojtaba Moradin syylliseksi hänelle syyksi luettuihin rikoksiin. Ensimmäisen tapauksen asianomistajalle Moradi joutuu maksamaan kärsimyskorvauksia 10 400 euroa ja jälkimmäisen tapauksen asianomistajalle 7500 euroa.

Tuomiot käsiteltiin tuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanoissa. Tuomiot olivat yksimielisiä.

Lähteet Oulun käräjäoikeuden julkiset selosteet, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit