Eurooppa Maahanmuutto

Sata marokkolaista yritti uimalla Espanjan alueelle Pohjois-Afrikassa

Ceuta. Kuva Diego Delso / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Espanjan poliisiviranomaisten mukaan noin sata marokkolaista laitonta siirtolaista yritti päästä Pohjois-Afrikasssa sijaitsevalle Espanjan alueelle Ceutassa uimalla naapurimaasta Marokosta.

Siirtolaiset lähtivät liikkeelle sunnuntaina 25. huhtikuuta Fnideqin kaupungista, joka on kaupunki Pohjois-Marokossa muutaman kilometrin päässä Espanjan alueelta.

Ceutan poliisin tiedottaja kertoi, että pieni määrä siirtolaisia pääsi Ceutan rannoille. Espanjalaiset pelastusalukset joutuivat kuitenkin pelastamaan loput siirtolaiset merestä.

Viranomaiset kertoivat, että kyseisenä päivänä laittomia siirtolaisia alkoi virtaamaan Ceutaan 20-30 hengen ryhmissä.

– Se ei ole normaalia, ryhmissä on yleensä kolme, neljä tai viisi, mutta ei näin monta, Espanjan poliisin tiedottaja päivitteli.

Kun siirtolaiset saapuivat Ceutan rannalle, Espanjan Punaisen Ristin työntekijät tarkastivat nämä. Kolme maahanmuuttajaa vietiin sairaalahoitoon hypotermian vuoksi. Loput siirtolaiset vietiin koronakaranteeniin ennen turvapaikkahakemusten käsittelyä.

Laittomat rajanylitykset uimalla ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun maarajat suljettiin koronapandemian vuoksi.

– Aiemmin monet Ceutaan ja Melillaan pyrkivät siirtolaiset piiloutuivat perävaunuihin, kuorma-autoihin ja henkilöautoihin. Epidemian ja maarajojen sulkemisen myötä siirtolaiset ovat etsineet uusia tapoja päästä erillisalueille, kuten uimisen – salakuljetusta, ihmiskauppaa ja järjestäytynyttä rikollisuutta tutkiva Ali Zoubeidi kertoi.

Espanjalle kuuluvat Ceuta ja Melilla ovat Euroopan unionissa ainoat kaupungit, joilla on maaraja Afrikan kanssa. Siksi laittomat siirtolaiset, joiden toinen vaihtoehto on matkata Afrikasta Espanjaan ylittämällä Gibraltarin salmi, voivat päästä suoraan EU-alueelle näiden espanjalaisten kaupunkien kautta uimalla rannikkoa pitkin tai kiipeämällä raja-aitojen yli.

Lähde Schengenvisainfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit