Eurooppa Maahanmuutto

Sataan rikokseen syyllistynyt nigerialainen yritetään karkottaa Saksasta Italiaan jo kolmatta kertaa

Kuva Lasse Fuss / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Saksalaisen Burgin asukkaat voivat ehkä kohta hengittää vapaasti, sillä jo 100 rikoksesta tuomittu nigerialainen saatetaan viimeinkin saada karkotettua maasta. Aiemmat kaksi karkotusyritystä ovat epäonnistuneet.

Burgissa ja sitä ympäröivillä alueilla hankaluuksia jo pitkään aiheuttanut 20-vuotias kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut nigerialainen on ollut pidätettynä 15. helmikuuta alkaen, kertoo Volksstimme.

Jo 100 rikoksesta tuomittu mies on syyllistynyt Burgin, Jerichowin, Magdeburgin ja Potsdamin alueilla muun muassa varkauksiin, väkivaltaan, kunnianloukkauksiin sekä omaisuuden vahingoittamiseen. Viimeiset päivät ennen pidätystä häntä seurasi koko ajan 3-4 poliisia enempien vahinkojen välttämiseksi. Burgin kauppiaat joutuivat aiemmin vetämään syvään henkeä nähdessään nigerialaisen saapuvan, sillä tällä oli tapana kaupoissa käydessään hajottaa hyllyjä ja tuhota myytävänä olleita tavaroita.

Nigerialainen pääsi otsikkoihin kaksi viikkoa takaperin, jolloin hän puri kyyhkysen hengiltä Magdeburgin rautatieasemalla. Tämän jälkeen mies sylki junan konduktöörin päälle sekä löi ja loukkasi tätä.

”Olemme iloisia, että Burg voi taas hengittää”

Nyt viranomaiset ovat päättäneet yrittää karkottaa pakolaisen Dublin-sopimuksen mukaisesti maahan, johon hän saapui ensimmäistä kertaa Euroopan alueella. Tämän mukaisesti nigerialaisen pakolaisen saa seuraavaksi Italia.

– Tiedämme, että me vain uudelleensijoitamme ongelman, Thomas Barz (CDU), aluehallinnon apulaisjohtaja sanoo. Silti hän pitää toimenpidettä erittäin tärkeänä: – Olemme iloisia, että Burg voi taas hengittää.

Burgin poliisipäällikkö Janine Herfenin mukaan nigerialaisen tapaus on ollut kallis ja sitonut paljon henkilökuntaa.

”Tukea tarvitaan isoilta poliitikoilta”

Barz on itse voinut todeta turvapaikkajärjestelmän toimimattomuuden. Hänen mukaansa tukea ja apua tarvitaan myös valtakunnan tasolta, ”isoilta poliitikoilta”.

– Toivon, että heitä [karkotettavia pakolaisia] voitaisiin poistaa Saksasta ajoissa ja isommissa määrin, aluehallinnon apulaisjohtaja sanoo. Hän muistuttaa myös, että osan ongelmasta muodostaa karkotettavien henkilöiden säilytyspaikkojen puute, mikä on ollut nigerialaisen tapauksessa suuri ongelma.

Vuonna 2017 maahan saapuneen nigerialaisen karkotusyritys on jo kolmas. Hänen turvapaikkahakemuksensa on hylätty, ja miehen olisi pitänyt poistua Saksasta, mutta viranomaiset päättivät ”suvaita” häntä . Ensimmäinen karkotusyritys huhtikuussa 2018 kariutui, koska mies ei ollut kotona. Toinen karkotusyritys toukokuussa 2018 päättyi reittikoneen lentäjän kieltäytymiseen ottaa riehuvaa miestä koneeseen.

Barzin mukaan karkotukselle ei ole vaihtoehtoja. Mies on ollut Saksassa psykiatrin hoidossa, mutta sopivaa psykologista diagnoosia ei ole löytynyt.

  • 781
    Shares

Liity kannattajajäseneksi